Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G20: Η στιγμή που ο Τραμπ λέει «κάτσε» στον Σάντσεθ

G20: Η στιγμή που ο Τραμπ λέει «κάτσε» στον Σάντσεθ

Ξεκίνησε σήμερα η σύνοδος κορυφής των G20 στην Ιαπωνία και ήδη το παρασκήνιο της συνάντησης είναι έντονο.

Για άλλη μία φορά η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ τον έβαλε στο στόχαστρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτή τη φορά, υπήρξε ιδιαίτερα απότομος απέναντι στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ κατά τη Σύνοδο των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Σάντσεθ βλέπει τον Τραμπ να περνάει από πίσω του και πάει να του πει κάτι. Τότε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να έχει διάθεση να του μιλήσει, του υποδεικνύει με το δάχτυλο τη θέση του και του λέει «Κάτσε», αφήνοντας τον Σάντσεθ… σύξυλο.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός πρωθυπουργός επιστρέφει στη θέση του χαμογελώντας αμήχανα.

Η El Pais χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ «χλευαστική», ενώ η El Periodico έκανε λόγο για «άσχημη» συμπεριφορά. Την ίδια ώρα, η δημοφιλής στην Ισπανία ιστοσελίδα Diario Patriota σχολίασε ότι ο Τραμπ «ταπείνωσε» τον Σάντσεθ, υπενθυμίζοντας πως στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ «μετά βίας είχε κοιτάξει» τον Σάντσεθ στο πρόσωπο, σημειώνοντας ότι είχε «αναγκαστεί» να ανταποκριθεί στον χαιρετισμό του Ισπανού πρωθυπουργού.

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Η σύνοδος άρχισε επίσημα λίγο νωρίτερα με την παραδοσιακή λεγόμενη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη μπορεί να ήταν μέσα στα χαμόγελα, όμως τις επόμενες μέρες αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για σημαντικά ζητήματα όπως η συμφωνία για το κλίμα, το πυρηνικό ζήτημα στη Βόρεια Κορέα και η υποστήριξη του ελεύθερου εμπορίου σε μία περίοδο όπου οι οικονομικές κυρώσεις μεταξύ των χωρών βρίσκονται σε έξαρση.

Λίγο μετά τη φωτογραφία των ηγετών, ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν με μία θερμή χειραψία. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Ρώσο ομόλογό του «Δεν πιστεύω να αναμειχθείς στις αμερικανικές εκλογές [του 2020]», με τον Πούτιν να ξεσπά σε γέλια.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024