Την ώρα που καθόταν δίπλα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησής τους κατά την σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο να μην εμπλακεί στις αμερικανικές εκλογές του 2020. «Φυσικά», απάντησε ο Τραμπ και στη συνέχεια χαμογελώντας και με διάθεση να κάνει πλάκα και να «παίξει» με τις κάμερες, απευθύνθηκε στον Πούτιν:  «Μην ανακατευτείτε με τις εκλογές πρόεδρε», είπε στον Πούτιν.

Με φανερά εύθυμη διάθεση να διασκεδάσει λίγο ακόμα με τη στιγμή, ο Τραμπ σήκωσε κοροϊδευτικά το δάχτυλό του και επανέλαβε προς τον Πούτιν: «Μην ανακατευτείτε με τις εκλογές».

Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ο Τραμπ είπε ότι ήταν «μεγάλη τιμή» να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο.

«Πολλά θετικά μπορούν να προκύψουν από τη μεταξύ μας σχέση. Γι’ αυτό Βλαντίμιρ, σε ευχαριστώ πολύ», είπε ο Τραμπ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Τραμπ- Πούτιν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Νωρίτερα ο Αμερικανός και ο Ρώσος πρόεδρος πήγαν μαζί για να βγάλουν την «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών που συμμετέχουν στη σύνοδο των G20.  Mάλιστα, πριν «χωριστούν» ο Τραμπ χτύπησε τον Πούτιν φιλικά στην πλάτη.

Πριν από την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο την Τετάτρη ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει αναφορικά με το αν θα προειδοποιήσει τον Πούτιν να μην αναμειχθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές. «Θα έχω μια πολύ ωραία συζήτηση μαζί του. Το τί θα του πω δεν σας αφορά», είπε ο Τραμπ.

Γράψτε το σχόλιό σας