Η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας στην κριτική της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας στην κριτική της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

«Μπορούμε να παραδειγματίσουμε τη Γερμανία και στο περιβάλλον. Η βιομηχανία της συνεχίζει να βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, κυρίως άνθρακα, η δική μας όχι. Έχουν πολλά να μάθουν από μας» είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Ο Μπολσονάρου έκανε τα σχόλια αυτά μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι θα ήθελε να συζητήσει για την εκδάσωση στη Βραζιλία με τον Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της συνόδου. «Θα κάνω το παν εντός των δυνάμεών μου (…) για να εξασφαλίσω ότι αυτό που γίνεται στη Βραζιλία θα πάψει να γίνεται, εάν είναι εφικτό» ανέφερε.

Ο Μπολσονάρου αντέδρασε λέγοντας πως δε θα ενεργήσει όπως οι προκάτοχοί του που πήγαιναν σε διεθνή φόρα «για να δέχονται προειδοποιήσεις από άλλες χώρες».

«Η κατάσταση εδώ είναι ότι υπάρχει σεβασμός για τη Βραζιλία. Δε θα ανεχθούμε να μας συμπεριφέρονται όπως στο παρελθόν» πρόσθεσε.

Η συμμετοχή διαφόρων μορφών άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας ανέρχεται στο 32%, ενώ στη Βραζιλία είναι 5,6%.

Έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες ότι ο Μπολσονάρου, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, θα εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr