Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιες 2019: Η αριστούχος της Θεωρητικής που «έπιασε» 19.422 μόρια

Πανελλήνιες 2019: Η αριστούχος της Θεωρητικής που «έπιασε» 19.422 μόρια

Σημαντική επιτυχία σημείωσε μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος δόθηκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες του 2019.

Πέρα από τις πολλές επιτυχίες στη Θετική και Τεχνολογική κατεύθυνση, λόγω και της δυσκολίας των θεμάτων τους, υπάρχουν και μαθητές και μαθήτριες της Θεωρητικής που θριάμβευσαν. Μία από αυτές είναι και η Πηνελόπη Ξένου από του λύκειο του Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η Πηνελόπη συγκέντρωσε 19.422 μόρια, όντας πρώτη στο σχολείο της, με μία πολύ σημαντική επίδοση πανελλαδικά.

Ειδικότερα, η Πηνελόπη Ξένου έγραψε στη Νεοελληνική Γλώσσα 18,7, στα Αρχαία 19,2, Ιστορία 19,8 και Λατινικά 20.

Η ίδια δήλωσε στο TyposThes ότι «το πιο σημαντικό ήταν το πρόγραμμα που είχα. Πρέπει να προετοιμαστείς και να διαβάζεις συστηματικά για να μην έχεις μετά το άγχος ότι δεν προετοιμάστηκες κατάλληλα. Αυτό θεωρώ είναι το πιο σημαντικό». Η ίδια είπε πως περίμενε να πάει καλά στις πανελλαδικές.

«Όλη τη χρονιά είχα σταθερά καλές επιδόσεις. Το περίμενα. Αλλά περίμενα μέχρι 19.000 το πολύ. Το 19400 ήταν έκπληξη για μένα! Ίσως και οι καθηγητές μου να με βαθμολογούσαν αυστηρά».

Μέχρι σήμερα δεν είχε κατασταλάξει σε ποια σχολή να σπουδάσει, όμως, όπως είπε, τώρα, έχοντας δει και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, σκέφτεται να πάει στη Νομική. «Μου το επιτρέπουν και οι βαθμοί που πέτυχα», σχολίασε.

Χαμηλά τα ποσοστά αριστούχων

Πάντως, περιπτώσεις όπως της Πηνελόπης Ξένου αποτελούν την εξαίρεση στις φετινές Πανελλήνιες. Χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων σε 6 από τα 11 μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας κατάφερε να αριστεύσει, δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20 μόλις το 1,34% .

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι καθώς κατάφεραν να βρεθούν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα μόλις το 5,44% εξ αυτών.

Στα Αρχαία Ελληνικά Ο.Π σχεδόν 1 στους 3 βρέθηκε κάτω από τη βάση του δέκα ενώ αρίστευσε μόλις το 2,84%.

Κατά τα λοιπά, στη Βιολογία Γ.Π το 64,99% βρέθηκε κάτω από τη βαθμολογική βάση. Το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά Ο.Μ ανήλθε σε 61,03% ενώ στην Ιστορία Ο.Π σε 47,20%. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό (39,41%) όσων βρέθηκαν κάτω από τη βάση και στη Φυσική Προσανατολισμού .

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024