Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα καλύτερος

Ακόμα καλύτερος

Οι ποδοσφαιριστές δεν ανήκουν πλέον στις ομάδες τους. Οι ομάδες νοικιάζουν τις υπηρεσίες τους. Για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και χωρίς αυτό να είναι δεδομένο

Ποια (θα) είναι η Νο1 μεταγραφή του καλοκαιριού; Λάθος ερώτηση. Ακαιρη. Οταν ακόμα έχουμε μπροστά μας δύο μήνες. Και βάλε. Κατά παράδοξο τρόπο όμως έχει ήδη απαντηθεί. Κώστας Φορτούνης. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μεταγραφή με την ακριβή έννοια της λέξης. Παρά το γεγονός ότι το (προηγούμενο) συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2020. Επί της ουσίας πρόκειται για την κορυφαία μεταγραφική κίνηση. Οταν πρόκειται για τον κορυφαίο έλληνα ποδοσφαιριστή. Μακράν του δευτέρου. Αν αναρωτηθείς ποιος είναι ο επόμενος μετά τον Φορτούνη, θα δυσκολευτείς να βρεις την απάντηση. Μια ομάδα που θέλει να λειτουργεί σωστά δεν αφήνει τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Οφείλει να παρέχει στους ποδοσφαιριστές σιγουριά. Ασφάλεια. Κι ο Ολυμπιακός διαθέτει και τη βούληση και τη δυνατότητα. Να δημιουργεί το ιδανικό, μπορείς να πεις για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, περιβάλλον.

Συναίσθημα
Οι ποδοσφαιριστές δεν ανήκουν πλέον στις ομάδες τους. Οι ομάδες νοικιάζουν τις υπηρεσίες τους. Για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και χωρίς αυτό να είναι δεδομένο. Αν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, το πουλάκι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πετάξει. Οπως πέταξε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για τη Σαουδική Αραβία. Το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο έχει πάει προ πολλού στην άκρη. Ολοι πωλούνται και όλοι αγοράζονται. Ολοι. Η Ρεάλ αγόρασε από τη Γιουνάιτεντ τον Ρονάλντο. Η Γιουβέντους τον αγόρασε από τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός, τα τελευταία χρόνια, είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που αγοράζει ακριβά και πουλάει ακριβά. Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε κ.λπ. Ο Ολυμπιακός παραμένει η ομάδα με το υψηλότερο μπάτζετ. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι βρέθηκε εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η προσπάθειά του ενόψει της νέας σεζόν από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Θεμέλια
Η κίνηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη πέρα από την ουσία έχει και τον συμβολισμό της. Είναι η επιθυμία, ο στόχος των Ερυθρολεύκων να επιστρέψουν στην κορυφή. Να χτίσουν αυτή την προσπάθεια πάνω σε γερά θεμέλια. Ξεκινώντας από τον Νο1 έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι εποχές που οι σημαίες έμεναν στον ιστό τους ανήκουν στο παρελθόν. Κάποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μία εξ αυτών, ο Φορτούνης. Δεν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό (παρότι ξεκίνησε από τις Ακαδημίες των Ερυθρολεύκων), βρήκε όμως στον Ολυμπιακό το λιμάνι. Την ασφάλεια και τη σιγουριά, που είπαμε παραπάνω. Τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό διάγει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Χωρίς να το παίξει Ολυμπιακάρα. Τα πέντε αυτά χρόνια μιλάει κατά κανόνα μόνο στο γήπεδο.

Προσφορά
Λέει λίγα και κάνει πολλά στο χορτάρι. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Κώστας Φορτούνης, ευθύς εξ αρχής, ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό. Περνάει καλά, δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα πρόβλημα. Δεν ήθελε ντε και καλά να ψάξει κάπου αλλού καλύτερο συμβόλαιο. Δεδομένη ήταν και η βούληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να παραμείνει ο 27χρονος αρχηγός. Κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη. Χωρίς οι διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν σε σίριαλ. Με τον ποδοσφαιριστή να είναι απόλυτα ικανοποιημένος και να αποδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη την προσφορά. Το υψηλότερο συμβόλαιο που έχει γίνει ποτέ σε έλληνα ποδοσφαιριστή στη Σούπερ Λίγκα. Ποδοσφαιριστής που ανανεώνει και αισθάνεται αδικημένος είναι δώρον άδωρον. Οι Ερυθρόλευκοι θα αναχωρήσουν για την προετοιμασία με τον «ανανεωμένο» Κώστα Φορτούνη. Πέρυσι έκανε την καλύτερή του σεζόν. Το νέο συμβόλαιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να είναι σ’ αυτήν που έρχεται ακόμα καλύτερος.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024