Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA XCeed 2020: Η περιπετειώδης διάσταση

KIA XCeed 2020: Η περιπετειώδης διάσταση

H κορεατική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας και τέταρτης παραλλαγής αμαξώματος του μικρομεσαίου της μοντέλου, επιχειρώντας με κύριο μέσο την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την off-road αισθητική να δώσει τη δημοφιλή περιπετειώδη διάσταση στο Ceed.

Η KIA προσθέτει μια ακόμα έκδοση αμαξώματος στην πολυσυλλεκτική γκάμα του Ceed, στοχεύοντας αυτή την φορά στο ολοένα αυξανόμενο κοινό των crossover. O λόγος για το XCeed το οποίο δημιουργήθηκε και απευθύνεται αποκλειστικά στο ευρωπαϊκό κοινό παίρνοντας μια θέση στην γκάμα πάνω από το Stonic.

Όπως ωστόσο και το μικρότερο crossover της γκάμας της KIA, το XCeed δεν περιλαμβάνει στις προδιαγραφές του τετρακίνηση καθώς, αυτό δεν αποτελεί ζητούμενο για τους αγοραστές της κατηγορίας.  Το «αστικό crossover» όπως το αποκαλούν οι Κορεάτες αποτελεί επί της ουσίας μια υπερυψωμένη εκδοχή του Ceed hatchback με σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον κόσμο της περιπέτειας.

Πέρα από τις αισθητικές παρεμβάσεις, επί της ουσίας υπάρχουν ελάχιστες σημαντικές αλλαγές που διαχωρίζουν από την πεντάθυρη hatchback έκδοση αμαξώματος του μοντέλου. Σε αυτές συγκαταλέγεται η αύξηση των διαστάσεων καθώς το XCeed έχει κατά 8,5 εκ. μεγαλύτερο μήκος φτάνοντας τα 4,395 μέτρα, μεγαλύτερο κατά 4,3 εκ. ύψος (1,49 μ.) και πλάτος ενισχυμένο κατά 2,6 εκ. (1,826 μ.).  Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 16 ή κατ΄επιλογή 18 ιντσών. Αποκλειστικότητα της έκδοσης αποτελεί επίσης η κίτρινη απόχρωση Quantum Yellow με την οποία παρουσιάστηκε στο κοινό.

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 4,2 εκ. σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback ενώ το XCeed διαθέτει και μια διαφορετικής γεωμετρίας ανάρτηση με διαφορετικά ρυθμισμένα ελατήρια για περισσότερη άνεση και νέα αμορτισέρ.

Χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του το ΧCeed προσφέρει και ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών σε σχέση με το hatchback ο οποίος διαμορφώνεται σε 426 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ο ωφέλιμος χώρος μπορεί να φτάσει έως και τα 1.378 λίτρα.

Το εσωτερικό μιμείται τη σχεδίαση των υπόλοιπων εκδόσεων του Ceed με μία εξαίρεση, τη διαθεσιμότητα ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος αποτελεί προαιρετική επιλογή.

Το XCeed δεν επιφυλάσσει καμία έκπληξη σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων οι οποίοι ξεκινούν από τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου των 120 ίππων συνεχίζουν με τον 1,4 λίτρων ισχύος 140 ίππων και φτάνουν έως τον 1,6 λίτρων με 204 ίππους που θα εφοδιάζει την GT έκδοση.

Τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις εφοδιάζει diesel μοτέρ 1,6 λίτρων με ισχύ 115 ίππων και ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου με εξαίρεση την τρικύλινδρη. Ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και σε ισχυρότερη έκδοση με απόδοση 136 ίππων.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις, η ΚΙΑ θα προσθέσει στις επιλογές του και εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία αλλά και μια plug-in υβριδική έκδοση οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν μέρος της γκάμας από τις αρχές του 2020.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024