Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος συγκαλεί εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής την Τετάρτη με θέμα τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

Με θέμα τις εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις συγκαλείται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 13.30, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου και ώρα 13:30, θα συγκληθεί, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες των «28» κατέληξαν στο αυστηρό κείμενο εναντίον της Τουρκίας, το οποίο κάνει λόγο για πρώτη φορά για λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της γείτονος χώρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πάντα ανοιχτός και πρόθυμος να ενημερώσει κάθε πολιτικό αρχηγό που θα του το ζητήσει, ενώ τόνισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων είναι διαρκής και γίνεται θεσμικά από τον ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς δε για την αντίδραση της Αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη Κυριακή είπε ότι αν είναι «δραματοποίηση» η συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου και ο συντονισμός των υπουργών, τότε, όπως είπε, θα έπρεπε να θεωρείται δραματοποίηση και ότι το Συμβούλιο Κορυφής συνεδρίασε τόσες ώρες και έβγαλε μια τέτοια ανακοίνωση.

Είπε, επίσης, ότι τον ξεπερνά όταν τίθενται τέτοια θέματα σε πολιτική αντιπαράθεση.

Ήταν επιβεβλημένη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και αν δεν γινόταν, τότε θα έπρεπε πράγματι να κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι, σε περίοδο έντονων εξελίξεων στην περιοχή, προτιμά να κάνει τριήμερο αντί να συντονίσει τη δράση της, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς δε γιατί δεν επικοινώνησε με τους πολιτικούς αργηχούς πριν ή μετά το ΚΥΣΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως αυτό θα ήταν δραματοποίηση, αν δηλαδή αντί ο ίδιος να συντονίσει τους υπουργούς, να συντονιστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, έπαιρνε τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει.

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024