Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυαγισμένοι… ναυαγοσώστες!

Ναυαγισμένοι… ναυαγοσώστες!

Να και η Ξενογιαννακοπούλου, άλλος αστέρας-προστατευόμενος μάγος του ΓΑΠ, στην πρώτη γραμμή των νεογενίτσαρων αμφοτέρων των φύλων. Και για τους δύο τελευταίους ισχύει η πατρική συναίνεση: «Μη δαγκώνεις το χέρι που σε προστατεύει…»

Όλοι τους, όχι παραπάνω από 7-8, περιθωριακοί πλέον πολιτευόμενοι, που σαν τον επικεφαλής των έκτακτων περιστατικών, στα διημερεύοντα νοσοκομεία, καλείται ν’ αναστήσει με αδρεναλίνη θύματα τροχαίων που χαροπαλεύουν… Οι περισσότεροι ξεχασμένοι, με φτωχό βιογραφικό στην πολιτική δράση, αλλά με απανωτές εμφανίσεις…γλάστρας στα τηλεοπτικά πάνελς. Στην πρώτη γραμμή η Μαρία Ρεπούση, ακτιβίστρια στους δυναμιτισμούς σε όλα τα πολιτικά πατριωτικά θέματα: Από τον συνωστισμό των ξεσπιτωμένων και λεηλατημένων Ελλήνων της Σμύρνης και της μείζονος Ιωνίας, ίσαμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας, όχι μόνον εθνοτικά και ονοματολογικά, αλλά και σε καθαρώς οικονομικά συμφέροντα, από το alter ego της δυάδας Τσίπρα-Κοτζιά προς το άλλο Σκοπιανό μειοδοτικό δίδυμο Ζάεφ-Ντιμιτρόφ.

Να και ο Ραγκούσης. Από δήμαρχος της Πάρου και ελέω Γ.Α. Παπανδρέου μέλος του υπουργικού συμβουλίου, τώρα… κλητήρας της ομάδας «Προοδευτική Συμμαχία».

Να και η Ξενογιαννακοπούλου, άλλος αστέρας-προστατευόμενος μάγος του ΓΑΠ, στην πρώτη γραμμή των νεογενίτσαρων αμφοτέρων των φύλων. Και για τους δύο τελευταίους ισχύει η πατρική συναίνεση: «Μη δαγκώνεις το χέρι που σε προστατεύει…»

Τι να πούμε για τον Τζουμάκα. Φωνασκών και μη ακουόμενος, σε όλα τα πληχτικά πάνελ. Πάντως, διατηρεί τον αέρα ενός ξεφουσκωμένου λαϊκισμού κυριολεκτικά ισοπεδωμένου από τα σαϊνια της πληροφορικής.

Όσο για τον Μπίστη είναι ν’ απορεί κανείς. Πού επί τέλους βρίσκει την επιμονή να μετέχει με το μισοειρωνικό χαμόγελο σε πολιτικούς σχολιασμούς με στόχο τη νεκρανάσταση του εκπνέοντος ΣΥΡΙΖΑ; Κρίμα στο παιδί, που με καρδιά και με πνοή πήρε τη ζωή του, για να αλλάξει λάθος ζωή, σύμφωνα με τον Σεφέρη…

Τι κρίμα τώρα για τον Γραμματικάκη, να τον στοχοποιήσουν κάποιοι συμπατριώτες του από το Ηράκλειο Κρήτης, για ασχετοσύνη και οπορτουνισμό στη πολιτική του διαδρομή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ως ευρωβουλευτής του «Ποταμιού» άφησε εποχή με τις παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο…

Ισχυρίζεται και άλλα πολλά ο πολυπράγμων αστρονόμος Κρης, στο βιογραφικό του, συντεταγμένο από τον ίδιο στο διαδίκτυο και σε πρώτο ενικό πρόσωπο, δίκην σφραγίδας σε αδιαμφισβήτητα προσόντα. Άλλωστε έτσι επιβεβαιώνεται το δόγμα: «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις»!

Τον θυμόμαστε όλοι τον φίλο Στέλιο, με το «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» που άφησε για ένα διάστημα εποχή στην ελληνική TV. Τώρα εκ των πραγμάτων το ίδιο ρεπορτάζ πραγματοποιείται στα ασφυκτικά κομματικά συριζαϊκά σύνορα. Γι’ αυτό και δεν πείθει… Είπαμε «πίστη στο κόμμα». Ακόμα και στις φιλομαδουριανές επιλογές. Όχι όμως με τόσο επίμονο και κάθε άλλο παρά πειστικό πάθος.

Και κλείνει αυτό το σημείωμα με τον Βασίλη Βασιλικό. Νέο αίμα (στα 85 του), για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σφραγίδα ενός πολλαπλώς προωθημένου σε κρατικά και υπερκρατικά αξιώματα, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ:

  • 1981-1984 Αναπληρωτής γεν. διευθυντής της ΕΡΤ (περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου)
  • 1996-2004 (περίοδος Παπανδρέου-Σημίτη) Πρέσβης της Ελλάδας στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

Απογειώθηκε με το «Ζήτα» για να καταποντιστεί με το «Κάπα». Το τελευταίο αυτό βιβλίο του εκδόσεις «Κέδρος», όπου στοχοποιεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως πρωτεργάτη (!) του σκανδάλου Κοσκωτά. Δεν τον αναφέρει με το ακριβές ονοματεπώνυμο, αλλά με το ψευδώνυμο Περονέσκου… Άλλο ένα μνημείο ευγνωμοσύνης!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024