Φωτογραφίες: Automedia

To γαλλικό επαγγελματικό μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση εν έτει 1997 ενώ η τρέχουσα εκδοχή του υφίσταται εδώ και μια δεκαετία περιλαμβάνοντας στις τάξεις της και πλέον δημοφιλές βάσει πωλήσεων ηλεκτρικό μοντέλο του είδους των ελαφρών επαγγελματικών, Kangoo Z.E το οποίο έχει αθροίσει πωλήσεις άνω των 40.000 μονάδων από το 2011 οπότε και ξεκίνησε την εμπορική του πορεία.

Πλέον ωστόσο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου το γαλλικό ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο να υποδεχτεί τη νέα γενιά του η οποία και εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης αποτυπώνοντας αρχικά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του αλλά και λιγότερο τετραγωνισμένη σχεδιαστική προσέγγιση.

Επίσης με δεδομένη την απουσία απολήξεων της εξάτμισης στην προκειμένη περίπτωση προφανώς έχουμε να κάνουμε με τη δημοφιλή ηλεκτρική έκδοση η οποία με βάση τα όσα άφησε να εννοηθεί το νέο Renault Zoe, αναμένεται να επιφυλάσσει σημαντικές βελτιώσεις τόσο σε ό,τι αφορά την ισχύ όσο και την αυτονομία που θα εξασφαλίζουν οι μπαταρίες.

Πλην της ηλεκτρικής έκδοσης το νέο Kangoo αναμένεται να επωφεληθεί και από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του diesel μοτέρ 1,5 λίτρου το οποίο θα λανσαριστεί σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος. Εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί μια ολιστική αναβάθμιση σε όρους εργονομίας και χρηστικότητας με τη συνδρομή μιας δέσμης συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης από το σύγχρονο οπλοστάσιο της Renault.