Παύει να είναι όρος συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η κατάθεση της άδειας
Διευκρινιστική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Διευκρινιστική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών.
Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (απασχόληση συνταξιούχων).
Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους.
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]


