Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούρδοι : Το Ισλαμικό Κράτος καίει τις καλλιέργειές μας για εκδίκηση

Κούρδοι : Το Ισλαμικό Κράτος καίει τις καλλιέργειές μας για εκδίκηση

Πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις με γεωργικές καλλιέργειες τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από αυτές, λένε οι Κούρδοι.

Πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις με γεωργικές καλλιέργειες τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε χθες Τετάρτη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, οι πυρκαγιές καταστρέφουν χωράφια σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

«Χιλιάδες στρέμματα καμμένα»

«Αυτές οι φωτιές έχουν απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα και κατέστρεψαν τη βασική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες που ήδη ζουν στη φτώχεια», τόνισε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές από τις φωτιές μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία.

Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), συμμαχίας στην οποία κυριαρχούν οι κούρδοι αντάρτες και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

«Οι φωτιές προκαλούν καταστροφή στην περιοχή μας», σημείωσε ο Σαλμάν Μπάρντο, επικεφαλής της κουρδικής αρχής που είναι αρμόδια για τη γεωργία.

Το Ισλαμικό Κράτος εκδικείται για την ήττα του

Ο κούρδος αξιωματούχος κατήγγειλε ότι πίσω από τις πυρκαγιές βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ειδικά στις περιοχές υπό τον έλεγχο των ΣΔΔ.

«Πιστεύουμε ότι τις περισσότερες φωτιές τις έβαλαν μέλη του ΙΚ, για να εκδικηθούν για τις ήττες τους στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ειδικά στη Ράκα και την Ντέιρ Εζόρ», είπε ο Μπάρντο.

Εξήγησε ότι οι Κούρδοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις οπαδών του ΙΚ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έτσι αντιλήφθηκαν ότι έχουν γίνει εκκλήσεις για τέτοιες ενέργειες.

Τον Μάρτιο, οι ΣΔΔ ανακοίνωσαν την ήττα του ΙΚ, αφού απέσπασαν το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία.

Η οργάνωση αυτή έλεγχε μεγάλο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας, καθώς και αχανείς εκτάσεις του γειτονικού Ιράκ, από το 2013 – και κυρίως μετά το 2014 – ως το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024