ΕΚΤ: Ανοιχτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανοιχτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της, εάν η οικονομική ανάπτυξη εξασθενήσει κατά το υπόλοιπο του έτους και το ισχυρό ευρώ αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήδη υφίσταται τις συνέπειες του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δήλωσαν δύο πηγές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανοιχτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της, εάν η οικονομική ανάπτυξη εξασθενήσει κατά το υπόλοιπο του έτους και το ισχυρό ευρώ αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήδη υφίσταται τις συνέπειες του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δήλωσαν δύο πηγές.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκιά της θα παραμείνουν «στα σημερινά τους επίπεδα» τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Δύο πηγές εν γνώσει των συζητήσεων στην ΕΚΤ για την πολιτική της δήλωσαν ότι η μείωση επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο «παιχνίδι», αν η οικονομία του μπλοκ βρεθεί και πάλι σε στασιμότητα, αφού κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
«Εάν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη επιβραδυνθούν, τότε είναι δικαιολογημένη μια μείωση των επιτοκίων» δήλωσε η μία από τις πηγές, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων






