Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χρόνοι των ρημάτων

Οι χρόνοι των ρημάτων

Είναι απορίας άξιο βέβαια γιατί η κ. Αναγνωστοπούλου δεν κατέθεσε ρηματική ή έστω επιρρηματική διακοίνωση και προς την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, κτλ μέλη  της πρώην Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας

Όχι  μόνο δεν χρειάζεται να μειωθεί το αφορολόγητο αλλά είναι δυνατόν και να αυξηθεί – το ίδιο και με τις συντάξεις: όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν αλλά θα τις αυξήσει κιόλας η επόμενη ή έστω η μεθεπόμενη κυβέρνηση, εξαρτάται πότε ακριβώς θα μας επιστρέψει η Γερμανία τα οφειλόμενα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Γιατί είναι γνωστό πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι νικούν και η απόφαση για τις διεκδικήσεις αυτές ψηφίστηκε περίπου ομόφωνα στη βουλή – το ΚΚΕ  δεν ψήφισε γιατί  του φάνηκε εθνικά μειοδοτική η πρόταση· η δική του πρόβλεπε να ζητήσουμε και τα λεφτά που μας κόστισε ο Όθων, μια που η Βαυαρία (τυπικά τουλάχιστον) είναι πλέον μέρος της Γερμανίας.

Είναι απορίας άξιο βέβαια γιατί η κ. Αναγνωστοπούλου δεν κατέθεσε ρηματική ή έστω επιρρηματική διακοίνωση και προς την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, κτλ μέλη  της πρώην Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, που συμπολεμούσαν με τους Γερμανούς στον Α’  Παγκόσμιο Πόλεμο και τους νικήσαμε και αυτούς – όπως βεβαίως κατατροπώσαμε και τους συμμάχους τους Βούλγαρους, που μάλιστα  είχαν κάνει κατοχή σε Μακεδονία-Θράκη στον Β’ Παγκόσμιο, δεν πρέπει και αυτοί να δώσουν κατιτίς;  Αισιοδοξώ ότι θα παρέμβει ο κ.  Γλέζος, θα ανακαλέσει στην τάξη τα κόμματα και θα υπάρξει πάραυτα νέο σχετικό ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων.

Συσπειρωμένο το έθνος πίσω από τη νέα, που πρέπει να είναι εξαιρετικά επιθετική, ρηματική διακοίνωση, θα κερδίσει τη μάχη των αποζημιώσεων από όλα τα έθνη που νόμισαν ότι μας είχαν νικήσει στον Α΄και Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και μας κατέλαβαν, αγνοώντας πως πίσω έχει η Ελλάδα την ουρά. Μετά, θα μπορούμε να καταργήσουμε όλους τους φόρους και να παίρνουμε συντάξεις από τα 22 μας, αμέσως μόλις τελειώνουμε το πανεπιστήμιο. Αν μάλιστα το έθνος, ή έστω η κ. Αναγνωστοπούλου, υιοθετήσει  και την πρόταση του προφυλακισμένου κ. Σώρρα για  τα αμύθητα ποσά που μας οφείλει η Τράπεζα της Ανατολής θα παίρνουμε την αμείωτη σύνταξη μαζί με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.

Στο ερώτημα γιατί ο κ. Σώρρας είναι φυλακή και η κ. Αναγνωστοπούλου υπουργός, η απάντηση είναι ότι αυτός πήρε μόνο 0,5% στις εκλογές για τα εξώδικα που έστελνε, ενώ τα κόμματα που στηρίζουν τη δική της ρηματική διακοίνωση πήραν 90%. Στο ερώτημα αν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα, η απάντηση είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί παρά να παράγει ελληνικούρες, αδιαφορώντας για τους χρόνους, τις διαθέσεις και τις φωνές -κραυγές μάλλον- των ρημάτων του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024