Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ

Η κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ελπίδες και οι προσδοκίες όσων ανέμεναν ένα εντελώς διαφορετικό ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας από τους εκπροσώπους της ριζοσπαστικής Αριστεράς διαψεύστηκαν οικτρά

Κατά τα φαινόμενα, βάσει των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, η νυν κυβέρνηση είναι σωριασμένη στο κανναβάτσο. Η δυναμική επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική κονίστρα και η διεκδίκηση μιας νέας κυβερνητικής θητείας, την οποία οραματίζονται ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Για την κληρονομιά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την οικονομία, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα οικονομικοί αναλυτές αλλά και σαφώς αρμοδιότεροι εμού δημοσιογράφοι καταθέτουν επί μακρόν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται γι’ αυτόν τον μείζονος σημασίας τομέα.

Το δικό μου ενδιαφέρον στρέφεται προς τα μηνύματα που εξέπεμψε επί τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικός σχηματισμός στο επίπεδο της πολιτικής ηθικής και της αξιακής διαπαιδαγώγησης των μελών της ελληνικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, οι ελπίδες και οι προσδοκίες όσων ανέμεναν ένα εντελώς διαφορετικό ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας από τους εκπροσώπους της ριζοσπαστικής Αριστεράς διαψεύστηκαν οικτρά.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό, φρονώ ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάφερε να επουλώσει τις πληγές που είχαν προκληθεί στο κοινωνικό σώμα από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις και τις εκτός ορίων αντιπαλότητες των πέντε πρώτων χρόνων της επονομαζόμενης κρίσης, αλλά απεναντίας επέφερε ακόμη μεγαλύτερη πόλωση και ακόμη εντονότερη αμφισβήτηση των αξιών και των θεσμών.

Η μακρά συνεργασία και συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα που βρίσκεται στον ιδεολογικό του αντίποδα, στο όνομα υποτίθεται της εξάλειψης των αμαρτιών του παλαιού πολιτικού προσωπικού, η ουσιαστική ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, η συστηματική καλλιέργεια της απεχθούς διχαστικής αντίληψης «εμείς ή αυτοί», το αδιάκοπο κυνήγι μαγισσών και η στοχοποίηση όσων πρεσβεύουν πολιτικά κάτι διαφορετικό έπληξαν τη δημοκρατία και έριξαν άφθονο νερό στο μύλο των υποστηρικτών ακραίων απόψεων.

Εξάλλου, η αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η προκλητική στάση τους σε εθνικές τραγωδίες όπως το Μάτι και η Μάνδρα, σε συνδυασμό με την εμφανέστατη αναντιστοιχία μεταξύ της αριστερής ρητορείας και της αστικής καλοπέρασης, αλλά και την τεράστια απόσταση μεταξύ των εξαγγελιών και των πεπραγμένων, τραυμάτισαν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, υπέσκαψαν τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας μας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024