Με αναφορά στον… «αντιφεμινιστή» ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, καθώς και την τετριμμένη (για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) επίκληση του «αδύναμου-λαού-που-απειλείται-από-τους-πολιτικούς-αντιπάλους-που-πρόκειται-να-μας πάρουν-την-εξουσία» είναι διανθισμένο το πρώτο σχόλιο της Ρένας Δούρου στα social media μετά τη συντριβή της από τον Γιώργο Πατούλη στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Παραθέτοντας έναν στίχο από το περίφημο «Αν», όπου ο μεγάλος ποιητής κάνει λόγο για την ανάγκη «να προσεγγίζει κανείς με την ίδια ψυχραιμία οτιδήποτε επιφυλάσσει η ζωή. Και τη χαρά και τη λύπη. Και την επιτυχία και την αποτυχία», η κ. Δούρου θέλει να περάσει το μήνυμα της αξιοπρεπούς αποδοχής της ήττας της.

Ξεχνώντας ωστόσο, πως το βράδυ της Κυριακής, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αποκαλύψει την πανωλεθρία της, μπροστά στις κάμερες αναφερόταν -εμμέσως- στον πολιτικό της αντίπαλο με τρόπο που μόνο ψύχραιμία δεν πρόδιδε.

Με ένα ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη της, ενημέρωσε τον λαό της Αττικής ουσιαστικά ότι έκανε την λάθος «αισθητική επιλογή» ψηφίζοντας τον Πατούλη και όχι την ίδια, ενώ μέμθηκε τον αντίπαλό της επειδή τον κάλεσε στο τηλέφωνο κι εκείνος… δεν το σήκωσε…

Στη συνέχεια της ανάρτησης στο Facebook η τέως περιφερειάρχης δηλώνει ότι θα φροντίσει να προετοιμαστεί περισσότερο για την επόμενη πρόκληση, ενώ -προσπαθώντας να φοβίσει τους «ανυποψίαστους» ψηφοφόρους- ανασύρει από το μπαούλο της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ πολυχρησιμοποιημένα κλισέ για τους πολιτικούς αντιπάλους.

Έτσι λοιπόν, αφού «επισείει τον κίνδυνο της παλινόρθωσης εκδικητικών και κοινωνικά ανάλγητων πολιτικών συμπεριφορών και νοοτροπιών», μας καλεί στη μάχη «για να υπερασπιστούμε τους πιο αδύναμους, εκείνους που καταδίκασαν στο περιθώριο, όσοι βουλιμικά θέλουν να ξαναπιάσουν στασίδι στην εξουσία».

Η κ. Δούρου επιλέγει να ξεχάσει ότι οι πολίτες της Αττικής (της περιφέρειας όπου κατοικεί το 35% του πληθυσμού της χώρας) επέλεξαν σε συντριπτικό ποσοστό (δύο στους τρεις) να της γυρίσουν την πλάτη, ακριβώς επειδή η ίδια ως επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους «αδυνάμους», όπως ήταν δυστυχώς οι 102 νεκροί στο Μάτι και οι 25 που χάθηκαν στις πλημμύρες της Μάνδρας κατά τη διάρκεια της… βάρδιας της κυρίας Δούρου.

Πικρή ειρωνεία -αν και ακούσια από την πλευρά της- αποτελεί το γεγονός ότι η κ. Δούρου στην ανάρτησή της προειδοποιεί τους πολίτες για τον «κίνδυνο επανόδου όσων βουλιμικά θέλουν να ξαναπιάσουν στασίδι (sic) στην εξουσία».

Έχει σημασία πως την προειδοποίηση αυτή απευθύνει ένα σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του κόμματος εκείνου που μπροστά στη βέβαιη ήττα του σε εθνικές και τοπικές εκλογές φρόντισε να θεσπίσει έναν εκλογικό νόμο (απλή αναλογική) που απειλεί με γενικότερη ακυβερνησία, τόσο τη χώρα όσο και τις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα επιχειρεί ένα ακόμα συνταγματικό πραξικόπημα με την πρωτοφανή απόπειρα να ορίσει νέα ηγεσία στον Αρειο Πάγο…

Η επόμενη μέρα…Έτσι δεν λένε; Τι κάνεις την επόμενη μέρα; Μετά από μια επιτυχία, αλλά και μετά από μια αποτυχία. Τι…

Δημοσιεύτηκε από Rena Dourou στις Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας