Να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις επιχείρησε ο υπουργός Ψηψφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «απώλεια μόνο δύο περιφερειών».

Ο κ. Παππάς μίλησε στο ραδιόφωνο «News 24/7», υποστηρίζοντας ότι δεν είδε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

«Δεν είναι στρατηγική ήττα. Δύσκολο αποτέλεσμα αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κ. Δούρου και στα Ιόνια. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι» υποστήριξε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογεί τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επικείμενες εθνικές εκλογές, που όπως τόνισε θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. «Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου, δεν υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Επίσης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι διαφημίζει ένα «αντιδραστικό, αποτυχημένο πρόγραμμα που οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια και συνοδεύεται από πρόγραμμα νόμου και τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας».

«Υποψήφιοι της ΝΔ λένε πως τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο φταίνε που χάσαμε τη μισή Κύπρο» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας: «Έχουμε ξέπλυμα από τηλεόρασης επιφανών χουντικών που θα παίξουν ρόλο, όπως ο κ. Μαστοράκης. Είχε σε ζωντανή μετάδοση να κάνουν δηλώσεις μετανοίας τα παιδιά που βασανίστηκαν επί χούντας. Η ΝΔ έχει υποψηφίους που εκστομίζουν τέτοια πράγματα και δεν τους τραβάει κανείς το αυτί. Το αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη χρειάζεται βραχίωνα νόμου και τάξης και ο κόσμος θα «πρέπει» να είναι φοβισμένος, να φοβάται τον γείτονα, τον πρόσφυγα, τον ξένο, τον διπλανό του. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά παραβατικότητας έχουν πέσει».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τη διαφωνία του Βαγγέλη Βενιζέλου με τη Φώφη Γεννηματά και την αποχώρηση του πρώτου, λέγοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν έχουμε μια πορεία προς την πόλωση είναι λογικό κάποια κόμματα να πληρώνουν κόστος συμπίεσης από τους δύο πόλους. Αυτό το είδαμε με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, τη ΛΑΕ, την Ένωση Κεντρώων. Το ίδιο γίνεται και με το ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το κάνει όμως με πολύ αντιφατικό τρόπο. Η κ. Γεννηματά υπηρετεί τη γραμμή Βενιζέλου έχοντας τον κ. Βενιζέλο εκτός ψηφοδελτίου. Ζητά την καταδίκη των υποψηφίων που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Ήταν ο Ηλιόπουλος απέναντι στον Μπακογιάννη και η Δούρου απέναντι στον Πατούλη. Η κ. Γεννηματά λοιπόν εκφράζει μια αντιφατικότητα» είπε και συμπλήρωσε: «Όσοι παίξανε την αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή ευνόησαν τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ επιτείνονται τα προβλήματα, εμείς θα θέλαμε να είναι κομμάτι της προοδευτικής ομάδας που θα εγγυηθεί την προοδευτική πορεία της χώρας. Διαφωνούμε με τη στάση που έχουν η οποία συμπυκνώνεται στο να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης, και θα προτάξουμε την προοδευτική γραμμή μας που συγκροτημένα μειώνει τα βάρη από τις ομάδες που έχουν βιώσει τις μεγαλύτερες περικοπές. Εμείς θέλουμε όλο και περισσότεροι να λένε πως είναι ανάγκη για τη χώρα να ηττηθεί στρατηγικά η αριστερά. Πιστεύω πως ο κ. Βενιζέλος μπορεί να πάει στη ΝΔ».

Αναφορικά με τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Το Σύνταγμα ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία για το πώς. Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά. Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομίσει. Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας