Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα λυμένα χεριά του Κυριάκου

Τα λυμένα χεριά του Κυριάκου

Μετά από καιρό έχω την αίσθηση πως τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στους πολίτες. Διαβλέπουν την πολιτική αλλαγή που συντελείται

Οι χάρτες έχουν τη δική τους ιστορία. Εν προκειμένω μιλάμε για τον πολιτικό χάρτη, ο οποίος για πρώτη φορά στα χρονικά βάφτηκε όλος μπλε. Δεν ξέρω, λοιπόν, αν «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», όπως έλεγε ένα παλιό σύνθημα των νεολαίων του κόμματός μας, πάντως διαφαίνεται πως οδεύουμε για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ στις επικείμενες εθνικές εκλογές.  Και το πράττουμε, πρώτος από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με χαμηλομένο το βλέμμα.

Χωρίς αλαζονεία και χωρίς τάσεις ρεβανσισμού. Δεν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός των πολλών ή των λίγων, των ελίτ ή των φτωχών, αλλά όλων των Ελλήνων.

Το σημαντικότερο στοιχείο κατά τη γνώμη μου είναι πως η ΝΔ θα κατακτήσει την εξουσία χωρίς να έχει δώσει υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. Εννοώ πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν μπήκε στη βάσανο της υποσχεσιολογίας. Ακόμα και όταν ο κ. Τσίπρας άνοιξε παραμονές των ευρωεκλογών και μοίραζες στους πολίτες επιδόματα και παροχές, ο κ. Μητσοτάκης δεν τον ακολούθησε σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια. Που σημαίνει ότι θα καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα με «λυμένα τα χέρια».

Χωρίς οι πολίτες να περιμένουν λαγούς και πετραχήλια, αλλά και χωρίς να φοβάται ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα παίζουν δηλώσεις του, όπου θα κατηγορείται πως «άλλα είπε και άλλα έκανε».

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλου τύπου δεσμεύσεις. Πρώτα και κύρια, να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα δυτικού τύπου. Όπου θα τηρείται η διάκριση των εξουσιών, όπου θα υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, όπου θα λειτουργούν οι (πραγματικά) ανεξάρτητες αρχές. Όπου θα εκλείψει ο διχαστικός λόγος, όπου οι πάσης φύσεως πολλάκηδες θα μπουν στο χρονοντούλαπο της εξουσίας.

Όπου η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και δεν θα είναι οι πόλεις έρμαιο των φίλων του Κουφοντίνα. Η ασφάλεια, άλλωστε,  είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και όχι απειλή για τους πολίτες.

Τα μηνύματα από τις αγορές είναι ήδη ενθαρρυντικά, καθώς προεξοφλούν τη νίκη της ΝΔ με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. Δεν είμαστε μάγοι, ούτε θα πατήσουμε την επομένη το κουμπί και θα εκτοξευτεί η οικονομία.

Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα αυτονόητα. Ήδη, ο πρόεδρός μας έχει προαναγγείλει μια σειρά από νομοσχέδια που θα φέρει τους πρώτους μήνες προς κύρωση. Νομοσχέδια που αφορούν στην φορολογική πολιτική, στην παιδεία, στον εκλογικό νόμο κ.α Μιλάμε για νομοσχέδια που αφενός θα ανακουφίζουν τους πολίτες, αφετέρου θα δίνουν ώθηση στην οικονομία.

Μετά από καιρό έχω την αίσθηση πως τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στους πολίτες. Διαβλέπουν την πολιτική αλλαγή που συντελείται.  Στο χέρι μας είναι τα χαμόγελα να μην είναι μόνο τα χαμόγελα της προοπτικής και της προσμονής, αλλά και λόγω των πράξεών μας.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιώς ΝΔ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024