Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ροφός των 35 κιλών

Ο ροφός των 35 κιλών

Μια κουβέντα παραπάνω στις εκλογές θα την πεις. Αντε δύο. Αν πας ντε και καλά να φτάσεις τον Μυγχάουζεν, θα γίνεις αντιληπτός

Ο Οτο φον Μπίσμπαρκ το έχει πει, δύο αιώνες πριν: «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι και το ψάρεμα». Κατανοητό. Να μη χάνεται όμως και το μέτρο. Αν το ψέμα είναι υπερβολικό, αν είναι τερατώδες, ποιος θα σε πιστέψει; Πες ότι έβγαλες έναν ροφό οκτώ κιλά. Περνάει. Αν πεις ότι έπιασες ροφό 35 κιλά, σε πήρανε χαμπάρι.

Μια κουβέντα παραπάνω στις εκλογές θα την πεις. Αντε δύο. Αν πας ντε και καλά να φτάσεις τον Μυγχάουζεν, θα γίνεις αντιληπτός. Από το βράδυ της Κυριακής βρισκόμαστε επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Τα πεντακοσάρικα του Αλέξη στους συνταξιούχους μπορεί να ήταν πραγματικά, αλλά δεν έπιασαν τόπο. Η διαφορά του 10% καταρχήν προκάλεσε ζάλη. Κάτι που δεν το περιμένεις, κάτι που σου έρχεται ξαφνικό, δεν είναι εύκολο να το συνηθίσεις. Θέλεις κάποιο χρόνο για να συνέλθεις.

Κοσμογονία
Για να έρθεις στα ίσα σου. Να το κατανοήσεις, να το αποδεχθείς και να πας παρακάτω. Κάπως έτσι, οι πρώτες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σπασμωδικές. Τα βάλανε με τον κόσμο που δεν κατανόησε, δεν εκτίμησε τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης. Οπως έχει πει όμως ο Δαλάι Λάμα, «το αγώι τραβάει τον αγωγιάτη». Ανασκουμπωθήκανε, σηκώσανε τα μανίκια και βάλανε μπρος τις μηχανές. Η είδηση έσκασε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, έχουν έτοιμη τη λύση για γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Δύο γήπεδα μάλιστα. Γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων, γήπεδο ποδοσφαίρου 35.000-40.000 θέσεων παρακαλώ, μικρό κλειστό για τον Ερασιτέχνη, στέγαση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού. Κοσμογονία. «Αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει». Ηρθε αυτό το καταραμένο το 10% της διαφοράς στις ευρωεκλογές και τα έφερε όλα τούμπα.

Ψέμα
Οι βουλευτικές, αντί για τον Οκτώβριο, επισπεύδονται για τις 7 Ιουλίου. Που πάει να πει, όπως έλεγε ο Χαρίλαος, δεν προκάνουμε. Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Αλέξη για Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό, έμεινε στη μέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που χάλασε το project του Βοτανικού με την προσφυγή στο ΣτΕ για τους κορμοράνους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον έχτιζε, αλλά ας όψεται το 10% της διαφοράς, που έφερε τα πάνω κάτω. Ιδού λοιπόν ο ροφός των 35 κιλών που λέγαμε. Η ευκολία στο μεγάλο ψέμα. Και ειδικότερα μάλιστα, όταν στο συγκεκριμένο θέμα έχουν βεβαρυμένο ιστορικό. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν που είχε πάρει απάνω του το θέμα γήπεδο Παναθηναϊκού στου Γουδή, τον Μάρτιο του 2017. Αποτέλεσμα; Τζίφος. Μια μεγαλοπρεπής τρύπα εις το ύδωρ. Πέρυσι τον Μάρτιο, πάλι ο Αλέξης ήταν που χειριζόταν προσωπικά το project του Athens Alive. Τη μετεγκατάσταση του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Γήπεδο
Παρά την υπέρμετρη αισιοδοξία, τη βεβαιότητα θα λέγαμε, το εγχείρημα έμεινε στα λόγια. Ο Αλέξης όμως είναι σαν τον μικρό ήρωα Γιώργο Θαλάσση. Δεν ξεκουράζεται ποτέ. Εβαλε μπροστά τον Βοτανικό. Τα λεφτά, 80 με 100 εκατ. ευρώ θα βρεθούν από την Περιφέρεια. Οπως με το γήπεδο της ΑΕΚ. Κι από το ταμείο κρατικών επενδύσεων. Ταυτόχρονα έχει βρεθεί και εταιρεία που θα αναλάβει την εξαγορά, την ανέγερση και τη λειτουργία του mall, που έχει μείνει στα μπετά. Η τροπολογία για την αλλαγή του συντελεστή δόμησης είναι γραμμένη, έτοιμη. Οι εμπλεκόμενες τράπεζες είναι έτοιμες να βοηθήσουν, ο Αλέξης τον ροφό των 35 κιλών τον έχει βγάλει. Τον έχει στα χέρια του. Οι «προχωρημένες συζητήσεις» με τον Δ. Γιαννακόπουλο εμφανίζονται σαν τετελεσμένο γεγονός. Θα μου πείτε τώρα, υπερθεμάτισε κι ο Κώστας Μπακογιάννης. Τι να κάνει; Δεύτερο γύρο έχει την Κυριακή. Να τους αφήσει να παίζουν μόνοι τους;

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024