Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Λουϊζιάνα απαγορεύει τις αμβλώσεις από την έκτη εβδομάδα της κύησης

Η Λουϊζιάνα απαγορεύει τις αμβλώσεις από την έκτη εβδομάδα της κύησης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνα ενέκρινε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνα ενέκρινε χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι η καρδιά του εμβρύου έχει αρχίσει να χτυπά, κάτι που συχνά συμβαίνει από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πριν καν μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί.

Θα επικυρώσει ο κυβερνήτης

Η Λουιζιάνα προστέθηκε έτσι σε σειρά αμερικανικών Πολιτειών που θέσπισαν το τελευταίο διάστημα αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα της άμβλωσης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία — 79 ψήφοι υπέρ έναντι 23 κατά — από το σώμα, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, εστάλη στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Τζον Μπελ Εντουαρντς.

Ο κυβερνήτης Εντουαρντς έχει καταστήσει σαφές ότι «είναι διατεθειμένος» να επικυρώσει το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως σε περιπτώσεις που η ζωή της μητέρας διατρέχει κίνδυνο λόγω της κύησης.

Και άλλες αμερικανικές Πολιτείες, όπως η Τζόρτζια, το Οχάιο, ο Μισισιπής, το Κεντάκι, η Αιοβα και η Βόρεια Ντακότα έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους.

Η Αλαμπάμα αυτόν τον μήνα απαγόρευσε την άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και εάν η εγκυμοσύνη οφείλεται σε βιασμό ή αιμομιξία. Το Μιζούρι από την πλευρά του υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά την όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η στόχευση

Ομως, όλοι αυτοί οι νόμοι αναμένεται να αμφισβητηθούν στα δικαστήρια, αφού έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου στην ιστορική υπόθεση Roe v. Wade (1973), βάσει της οποίας κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στην άμβλωση για όσο το έμβρυο δεν μπορεί ακόμη να ζήσει, περίπου ως την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η ολομέτωπη επίθεση της αμερικανικής δεξιάς για το ζήτημα έχει προφανή — και διακηρυγμένο — σκοπό να επιστρέψει το ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς οι συντηρητικοί πλειοψηφούν σε αυτό μετά την έγκριση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024