Ανόητο σχόλιο στελέχους της ΝΔ – Μίλησε για «αιχμαλώτους πολέμου»
Ο υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη των κομμάτων που θα ηττηθούν στις προσεχείς εκλογές ως «αιχμαλώτους πολέμου».
Ένα νέο προκλητικό σχόλιο εναντίον στελεχών και ψηφοφόρων άλλων κομμάτων έλαβε χώρα από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην Πειραιώς.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη των κομμάτων που θα ηττηθούν στις προσεχείς εκλογές ως «αιχμαλώτους πολέμου», σημειώνοντας ότι «υπάρχει και η Σύμβαση της Γενεύης» και όσα αυτή προβλέπει για την προστασία τους.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει, ξέρετε, και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων», δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ. Αϊβαλιώτης.
Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανάρτηση του συντονιστή Ετεροδημοτών, Κώστα Στεφανίδη, ο οποίος είχε αναφερθεί με ρατσιστικό και σεξιστικό λόγο προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Σε αυτή την περίπτωση, ήταν άμεση η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή στο γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη για τη διαγραφή του συγκεκριμένου στελέχους.
Σβίγκου: Δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο
Τις δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, υπογραμμίζοντας ότι «στη ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».
«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ “αιχμαλώτους πολέμου” αλλά μας “καθησυχάζει” ότι θα …σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο» έγραψε η κ. Σβίγκου στο Twitter.
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442