Terra In-cognita: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του ΠΙΟΠ στο Βόλο
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς), εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Ιουνίου (ώρα 19:30) την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Terra In-cognita στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς), εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Ιουνίου (ώρα 19:30) την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Terra In-cognita στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο.
Η έκθεση αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Ιδρύματος με την AICA, και ειδικότερα με το Ελληνικό Τμήμα της, το οποίο φέτος συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή του (1949).
Το παλαιό εργοστάσιο Τσαλαπάτα, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τους έντεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση και συνδέονται με την πόλη του Βόλου.

Με αφορμή την πρώτη ύλη του εργοστασίου, το χώμα και τον πηλό, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν, με ρηξικέλευθο τρόπο, έννοιες όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα, αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο πλαισίωσε και τροφοδότησε ποικιλοτρόπως τη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 20ό αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και ειδική γραμματέας της AICA Ελλάς, Φαίη Τζανετουλάκου, ενώ την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, συνέκδοση των δύο φορέων (ΠΙΟΠ-AICA).
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Διακομή, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Σωτήρης Μπατζιάνας, Μαρία Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Χατζηνικολάου, Αλέξανδρος Ψυχούλης.
Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου-31 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 (έως 15 Οκτωβρίου), 10:00-17:00 (από 16 Οκτωβρίου)
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442