Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο του ψεύδους: Οι πρόωρες εκλογές και η αμνησία του Αλέξη Τσίπρα

Βίντεο του ψεύδους: Οι πρόωρες εκλογές και η αμνησία του Αλέξη Τσίπρα

Κοντή μνήμη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι μετά την ήττα της ΝΔ με μόλις 3,8 μονάδες διαφορά από το κόμμα του στις ευρωεκλογές του 2014 ο ίδιος δεν είχε ζητήσει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά απλώς να... επισπευθούν οι διαδικασίες.

Κοντή μνήμη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προχθές από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι μετά την ήττα της ΝΔ με μόλις 3,8 μονάδες διαφορά από το κόμμα του στις ευρωεκλογές του 2014 ο ίδιος δεν είχε ζητήσει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά απλώς να… επισπευθούν οι διαδικασίες.

Ωστόσο, το σχετικό βίντεο από την 26η Μαίου του 2014, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως ζήτησε από τον Κ. Παπούλια «να επισπευθούν οι διαδικασίες για άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Και τελικά χθες όρισε πρόωρες εκλογές για τις 7 Ιουλίου.

Αναδρομή στο παρελθόν

Ήταν λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις ευρωεκλογές του 2014, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με ποσοστό 26,5% έναντι 22,7% της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή με διαφορά 3,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Πρωί της 26ης Μαίου ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζητώντας του να δρομολογήσει τις διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το αίτημά του στο σκεπτικό ότι «υπάρχει τέτοια δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινή γνώμη και την κυβέρνηση, που δεν της επιτρέπεται να λάβει καμιά απόφαση».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε σε γλαφυρό τόνο πως «απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο».

Το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Μάλιστα, στις δηλώσεις του έκω από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας δεν είχε μείνει μόνο στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, με ιδιαίτερα αυστηρό όσο και ειρωνικό ύφος είχε απευθύνει μια σειρά από «προειδοποιήσεις» προς τον Αντώνη Σαμαρά στον οποίο είπε πως «στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι ξέρει κανείς να κερδίζει και να χάνει».

«Ο κ. Σαμαράς να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα όπως περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ, να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και «εκποιήσεις» δημόσιας περιουσίας, παραλιών ή περιοχών- φιλέτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τέλος να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς συμφωνία και ευρύτερη συναίνεση και να μην λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας», είχε δηλώσει τότε ο νυν πρωθυπουργός.

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δημιουργούν ένα νέο τοπίο στη χώρα και πρόσθεσε ότι συντελέστηκε μια ιστορική ανατροπή και δημιουργήθηκε ένας νέος συσχετισμός δύναμης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος που λίγους μήνες μετά, θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024