Ο Φίλιπ Στάρκ φτιάχνει… σαγιονάρες
Έξι διαφορετικά σχέδια, με πολλές χρωματικές επιλογές, από μαυρόασπρο έως παστέλ αποχρώσεις με πινελιές νέον.
Την τελευταία κολεξιόν του ανακυκλώσιμων σανδαλιών για τη βραζιλιάνικη φίρμα Ipanema παρουσίασε ο Γάλλος σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ (Philippe Starck): έξι διαφορετικά σχέδια, με πολλές χρωματικές επιλογές, από μαυρόασπρο έως παστέλ αποχρώσεις με πινελιές νέον.
«Το 2019, τα πάντα είναι για το χρώμα: όλα είναι χρώμα, παντού» είπε ο Σταρκ. «Τα χρώματα έρχονται από το φως, το οποίο είναι τα πάντα, γιατί τίποτα δεν υπάρχει έξω από το φως».
Όπως και στις προηγούμενες κολεξιόν του, ο Σταρκ επιδίωξε να χρησιμοποιήσει το λιγότερο δυνατό υλικό, επιτρέποντας στο υπόδημα να πάρει το σχήμα του σώματος: τα υποδήματα είναι απλές σαγιονάρες – με ή χωρίς «τακούνι» – και σανδάλια που γίνονται καλούπι του εξωτερικού του κάτω άκρου.
«Όσο περισσότερο πλησιάζεις το σώμα τόσο λιγότερο έχεις τη δυνατότητα να λες ψέματα» τόνισε ο Φιλίπ Σταρκ. «Πρέπει να πας στο ελάχιστο, στην τετραγωνική ρίζα, για να φτάσεις στην κομψότητα και τη διαχρονικότητα».
Για να υλοποιήσει τα σχέδια του Σταρκ, η εταιρεία προσάρμοσε τη διαδικασία της παραγωγής σε διαδικασία πιο χειροτεχνική: κάθε ιμάντας και σόλα συναρμολογείται με το χέρι. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για την κολεξιόν χρησιμοποιήθηκε EVA, ένα μαλακό αλλά ανθεκτικό υλικό: ελαφρύ και εύπλαστο, ανθεκτικό στην πίεση και χωρίς περιθώρια παραμόρφωσης.
- Οι Duran Duran αφιέρωσαν το «Ordinary World» στη Ρενέ Γκουντ- Το μήνυμα κατά της ΙCE μήνυμα από τη σκηνή
- Plan B στις σχέσεις; Είναι πιο συχνό από όσο νομίζεις
- ΑΕΠ: Το στρεβλό μονοπάτι της ανάπτυξης στην Ελλάδα – Τι λείπει πραγματικά από την ελληνική οικονομία
- Τέσσερα χρόνια αργότερα στη σύνταξη οι σημερινοί 22χρονοι
- Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο ανακάλυψης φαρμάκων – Και μεταμορφώνει τη φαρμακευτική βιομηχανία
- Τα μαθηματικά της αποτυχίας – Οι ΗΠΑ επιχείρησαν 66 ανατροπές κυβερνήσεων, αλλά…




