Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα 2019: Η ζώσα πραγματικότητα και η διαχωριστική γραμμή
Οι πολίτες ψηφίζουν με βασικό κριτήριο την καθημερινότητα, τη ζώσα πραγματικότητα, χωρίς να επηρεάζονται από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς

Ελλάδα 2019: Η ζώσα πραγματικότητα και η διαχωριστική γραμμή

Η διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία σαφώς πλέον μετατοπίζεται: το πάλαι ποτέ κυρίαρχο δίπολο Δεξιά - Αριστερά αντικαθίσταται σταδιακά από το δίπολο πρόοδος - συντήρηση

Πολιτικών και κοινωνικών συμπερασμάτων συνέχεια, εν αναμονή των εθνικών εκλογών του Ιουνίου:

1. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη δεινή ήττα, διότι, πέραν των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και της πρωτοφανούς περιφρόνησης των θεσμών, επιχείρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του να πολώσει και να διχάσει, υποτιμώντας και επιτιμώντας αδιάκοπα τόσο την Κεντροδεξιά όσο και την Κεντροαριστερά.

2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατήγαγε χθες προσωπικό θρίαμβο, καλείται να δώσει εφεξής ένα διμέτωπο αγώνα: στο επίπεδο της κοινωνίας, με συναινετικές κινήσεις και αποφασιστικά βήματα από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, και στο επίπεδο του κόμματος, ολοκληρώνοντας τάχιστα την προσπάθεια μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας σε μια πραγματικά σύγχρονη αστική παράταξη.

3. Η άσκηση της εξουσίας κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι, καθώς προϋποθέτει ήθος, παιδεία, ωριμότητα και ταπεινότητα, αρετές δυσεύρετες στην εποχή μας.

4. Οι πολίτες ψηφίζουν με βασικό κριτήριο την καθημερινότητα, τη ζώσα πραγματικότητα, χωρίς να επηρεάζονται από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς.

5. Η διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία σαφώς πλέον μετατοπίζεται: το πάλαι ποτέ κυρίαρχο δίπολο Δεξιά – Αριστερά αντικαθίσταται σταδιακά από το δίπολο πρόοδος – συντήρηση. Από τη μια εκείνοι που έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να προσαρμόζουν την ιδεολογική τους ταυτότητα στη διαρκώς μεταβαλλόμενη πολιτική πραγματικότητα, από την άλλη εκείνοι που μένουν προσκολλημένοι σε ιδεολογικά δόγματα και συνθήματα παλαιότερων γενεών.

6. Περίοδος χάριτος δεν υφίσταται για κανέναν πολιτικό, για καμία παράταξη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αναμένουν υλοποίηση των υπεσχημένων και απτά αποτελέσματα, χωρίς δικαιολογίες, αμφιταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024