Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» ο θρυλικός παλαιστής «Σαμψών»

«Έφυγε» ο θρυλικός παλαιστής «Σαμψών»

Ο Γιάννης Κεσκελίδης, που έγραψε Ιστορία στην πάλη με το όνομα «Σαμψών», πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλευόταν

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε στην Ιστορία με το όνομα «Σαμψών», γυρνώντας τις γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, διοργανώνοντας αγώνες και επιδείξεις δύναμης.

Ο «Σαμψών» έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία. Σύμφωνα με τα παιδιά του, «έφυγε, όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα».

Γεννημένος στις 5 Ιουνίου 1929 από οικογένεια Ποντίων, οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, δεν άργησε να δείξει τις ικανότητές του.

Αρχικά εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελευθέρας πάλης, ωστόσο στη συνέχεια ασχολήθηκε με αυτό που τον έκανε γνωστό σε κάθε γωνιά της χώρας και στο εξωτερικό: τους αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής που είχε σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που συγκέντρωναν εκατοντάδες θεατές.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024