Παιδική κούκλα το 1967 είχε γίνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία μάλιστα είχε κάνει και τρελές πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, την  πρόταση στην Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε κάνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παιχνιδιών El Greco, Γιώργος Βακάκης.

Στην αρχή η Ελληνίδα σταρ ζητούσε ένα μεγάλο ποσό για να δεχτεί την πρόταση, ωστόσο μετά από πολλές παραχωρήσεις και από τις 2 πλευρές, τελικά δόθηκε το «οκ».

Τις κούκλες που έμοιαζαν στην Αλίκη Βουγιουκλάκη της σχεδίασε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Jean Desses.

Φωτογραφίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να ποζάρει με τις κούκλες δημοσίευσε και ο συλλέκτης  Άρης Λουπάσης στο Instagram.

Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

View this post on Instagram

Την δεκαετία του '60 η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών El Greco μετά από μία επιτυχημένη σειρά από λουτρινα ζωάκια, επιθυμει να επεκτείνει τις δραστηριοτητες της και στο κομμάτι της παιδικής κούκλας. Επιδιώκει να βρει ένα πρόσωπο που θα καταφέρει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του προϊόντος στην αγορά και τι καλύτερο από το δημοφιλεστερο και πιο αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και κυρίως στα μικρά παιδιά, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πάντα μπροστά από την εποχή της σε όλα τα επίπεδα, είχε το χάρισμα με ότι είχε ασχοληθεί να το κάνει μόδα και μια μόνο δήλωση ή φωτογραφία της με κάποιο προϊόν, ήταν ικανή να το φτάσει στην κορυφή της αγοράς. Η ιδια είχε γνώση της δύναμης της και προσπαθούσε σε κάθε συμφωνία να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αρχική συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία λόγω των οικονομικών της απαιτήσεων δεν έφερε αποτέλεσμα, στην πορεία όμως αποδέχτηκε την πρόταση για μια κούκλα με το όνομα και τα χαρακτηριστικα της. Επειδή η εταιρεία στην Ελληνική μονάδα δεν είχε ακόμη τα απαραίτητα μηχανήματα, το πρόσωπο της κούκλας φτιάχτηκε στην Ιταλία και το υπόλοιπο στον εργοστάσιο στην Ελλάδα. Για να τελειοποιησει το προϊόν της, προτείνει στον διάσημο σχεδιαστή Γιάννη Ντεσε (Jean Desses-φωτο) που ήταν και από τους αγαπημένους της Αλικης, να ράψει ρούχα υψηλής ραπτικής στην κούκλα, εμπνευσμένα από το στυλ αλλά και τα θεατρικά της ρούχα. Ένας σπουδαίος σχεδιαστής με πελάτισσες μεγάλες μορφές της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, ο "Βασιλιάς της μουσελινας" οπως τον αποκαλουσαν και ο δημιουργός που ανακάλυψε τους Valentino και Guy Laroche. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, οι κούκλες βγήκαν στην αγορά το 1967 και έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστες. Άλλη μια πρωτιά της και ήταν απόλυτα φυσικό καθως πάντα υπήρξε η πρώτη των πρώτων..#arisloupasis #alikivougiouklaki

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

«Την δεκαετία του ’60 η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών El Greco μετά από μία επιτυχημένη σειρά από λουτρινα ζωάκια, επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριοτητες της και στο κομμάτι της παιδικής κούκλας. Επιδιώκει να βρει ένα πρόσωπο που θα καταφέρει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του προϊόντος στην αγορά και τι καλύτερο από το δημοφιλεστερο και πιο αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και κυρίως στα μικρά παιδιά, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πάντα μπροστά από την εποχή της σε όλα τα επίπεδα, είχε το χάρισμα με ότι είχε ασχοληθεί να το κάνει μόδα και μια μόνο δήλωση ή φωτογραφία της με κάποιο προϊόν, ήταν ικανή να το φτάσει στην κορυφή της αγοράς. Η ιδια είχε γνώση της δύναμης της και προσπαθούσε σε κάθε συμφωνία να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.Η αρχική συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία λόγω των οικονομικών της απαιτήσεων δεν έφερε αποτέλεσμα, στην πορεία όμως αποδέχτηκε την πρόταση για μια κούκλα με το όνομα και τα χαρακτηριστικα της. Επειδή η εταιρεία στην Ελληνική μονάδα δεν είχε ακόμη τα απαραίτητα μηχανήματα, το πρόσωπο της κούκλας φτιάχτηκε στην Ιταλία και το υπόλοιπο στον εργοστάσιο στην Ελλάδα.

Για να τελειοποιήσει το προϊόν της, προτείνει στον διάσημο σχεδιαστή Γιάννη Ντεσε (Jean Desses-φωτο) που ήταν και από τους αγαπημένους της Aλίκης, να ράψει ρούχα υψηλής ραπτικής στην κούκλα, εμπνευσμένα από το στυλ αλλά και τα θεατρικά της ρούχα. Ένας σπουδαίος σχεδιαστής με πελάτισσες μεγάλες μορφές της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, ο «Βασιλιάς της μουσελίνας» όπως τον αποκαλούσαν και ο δημιουργός που ανακάλυψε τους Valentino και Guy Laroche. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, οι κούκλες βγήκαν στην αγορά το 1967 και έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστες. Άλλη μια πρωτιά της και ήταν απόλυτα φυσικό καθώς πάντα υπήρξε η πρώτη των πρώτων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο