Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη μαζί με τον Μάριο Πλωρίτη, οι οποίοι διασκεδάζουν ως ζευγάρι στον Τσιτσάνη, έφερε στο φως ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, απεικονίζεται η Αλίκη μαζί με τον Μάριο Πλωρίτη να διασκεδάζουν ως ζευγάρι στον Τσιτσάνη, στο μαγαζί «Φαληρικόν».

Ο Άρης Λουπάσης έγραψε στην ανάρτησή του:

«Φωτό με την Αλίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τον τότε σύντροφο της Μάριο Πλωρίτη (αριστερά) να διασκεδάζουν με τις επιτυχίες του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη (δεξιά) στο κοσμικό κέντρο «Φαληρικόν» στις Τζιτζιφιές. Ένα από τα θρυλικότερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1958 και μεσουράνησε για είκοσι πέντε χρόνια, με τα μεγαλύτερα αστέρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού να έχουν περάσει από το πάλκο του. Για την Αλίκη ο Μάριος Πλωρίτης υπήρξε ο θεατρικός της μέντορας, ο μεγάλος θεατράνθρωπος που με τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές του, της δίδαξε σημαντικά πράγματα και βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας της. Ήταν αυτός που την προέτρεψε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της και την πρότεινε στον σημαντικό ηθοποιό Κώστα Μουσούρη σε μεγάλες παραστάσεις ως συμπρωταγωνίστρια, εκτοξεύοντας έτσι την καριέρα της στην κορυφή και το έναυσμα τρία χρόνια μετά ως μεγάλη θιασάρχης. Υπήρξε θεατρικός κριτικός, μεταφραστής, λογοτέχνης, με σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, καθηγητής σε Παν/μιο στο Παρίσι, στο τμήμα θεατρολογίας στην Αθήνα και Ιστορίας θεάτρου στην σχολή Καρόλου Κουν. Ένας απίστευτα ευφυής άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, εκπληκτική άρθρωση και χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, μέσα από μια υπέροχη και καθάρια φωνή που μάγευε τους μαθητές του. Παντρεύτηκε το 1950 την Έλλη Λαμπέτη με την οποία χώρισαν τρία χρόνια μετά όταν εκείνη ερωτεύθηκε τον Δημήτρη Χορν, παρέμεινε όμως ο «αιώνιος» και παντοτινός της φίλος που στάθηκε δίπλα της μέχρι και το τέλος της. Έζησε για τριάντα πέντε χρόνια με την σημαντική Κάτια Δανδουλάκη όπου τα τελευταία δέκα μέχρι το «χαμό» του το 2006, έζησαν μαζί ως σύζυγοι σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα τον οποίο η αγαπημένη ηθοποιός δεν ξεπέρασε ποτέ. Μια πραγματικά μυθιστορηματική ζωή μιας μεγάλης θεατρικής φυσιογνωμίας που παραμένει μέχρι και σήμερα αναντικατάστατη στον ελληνικό θεατρικό χώρο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Φωτο με την Αλίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τον τότε σύντροφο της Μάριο Πλωριτη (αριστερά) να διασκεδάζουν με τις επιτυχίες του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσανη (δεξιά) στο κοσμικό κέντρο «Φαληρικον» στις Τζιτζιφιες. Ένα από τα θρυλικοτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1958 και μεσουρανησε για είκοσι πέντε χρόνια, με τα μεγαλύτερα αστέρια του λαϊκού και ρεμπετικου τραγουδιού να έχουν περάσει από το παλκο του. Για την Αλίκη ο Μάριος Πλωριτης υπήρξε ο θεατρικός της μέντορας, ο μεγάλος θεατρανθρωπος που με τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές του, της δίδαξε σημαντικά πράγματα και βοηθησε στην εξέλιξη της καριέρας της. Ήταν αυτός που την προέτρεψε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της και την πρότεινε στον σημαντικό ηθοποιό Κώστα Μουσουρη σε μεγάλες παραστάσεις ως συμπρωταγωνιστρια, εκτοξευοντας έτσι την καριέρα της στην κορυφή και το έναυσμα τρία χρόνια μετά ως μεγάλη θιασαρχης. Υπήρξε θεατρικος κριτικος, μεταφραστής, λογοτέχνης, με σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, καθηγητής σε Παν/μιο στο Παρίσι, στο τμήμα θεατρολογιας στην Αθηνα και Ιστοριας θεατρου στην σχολη Καρολου Κουν. Ένας απίστευτα ευφυής άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, εκπληκτική άρθρωση και χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, μέσα από μια υπέροχη και καθαρια φωνή που μαγευε τους μαθητές του. Παντρεύτηκε το 1950 την Έλλη Λαμπετη με την οποία χώρισαν τρία χρόνια μετά όταν εκείνη ερωτευθηκε τον Δημήτρη Χορν, παρέμεινε όμως ο «αιώνιος» και παντοτινος της φίλος που στάθηκε δίπλα της μέχρι και το τέλος της. Έζησε για τριάντα πέντε χρόνια με την σημαντική Κάτια Δανδουλακη όπου τα τελευταία δέκα μέχρι το «χαμό» του το 2006, έζησαν μαζί ως σύζυγοι σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα τον οποίο η αγαπημένη ηθοποιός δεν ξεπέρασε ποτέ. Μια πραγματικά μυθιστορηματικη ζωή μιας μεγάλης θεατρικής φυσιογνωμίας που παραμένει μέχρι και σήμερα αναντικαταστατη στον ελληνικό θεατρικό χώρο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis) στις

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr