Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρόκληση Τούρκων: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες η Ελλάδα

Νέα πρόκληση Τούρκων: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες η Ελλάδα

Δηλώσεις μετά την αθώωση των 9 Τούρκων που είχαν συλληφθεί ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά για τους 9 Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα, έκανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Χαμί Ακσόι, σε δήλωσή του καταδίκασε την αθώωση των Τούρκων που η ελληνική αστυνομία τους είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία, καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία.

Αναφέρει τέλος ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό, η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024