Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες διώξεις κατά βουλευτών από το καθεστώς Μαδούρο

Νέες διώξεις κατά βουλευτών από το καθεστώς Μαδούρο

Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που πρόσκειται στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία άλλων πέντε βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προσαχθούν σε δίκη για ανταρσία.

Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που πρόσκειται στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία άλλων πέντε βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, εξέλιξη που αυξάνει σε 14 τον αριθμό των κοινοβουλευτικών που αναμένεται να προσαχθούν σε δίκη για ανταρσία.

Γιατί κατηγορούνται

Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, που η αντιπολίτευση ερίζει ότι εκτελεί εντολές του Μαδούρο, κατηγορεί τους βουλευτές ότι υποστήριξαν την έκκληση να εξεγερθεί ο στρατός για να ανατρέψει τον πρόεδρο, την οποία απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος αρχηγός του Κράτους από τις κυβερνήσεις δεκάδων δυτικών και λατινοαμερικάνικων χωρών, με πρώτη αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι τρεις από τους δεκατέσσερις βουλευτές κατέφυγαν σε ξένες πρεσβείες στο Καράκας, ενώ τέταρτος επέλεξε να καταφύγει στη γειτονική Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024