Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf 2020:  Νέα τεχνολογική εποχή

VW Golf 2020: Νέα τεχνολογική εποχή

Η γερμανική φίρμα δημοσιοποίησε τρόπον τινά τις πρώτες επίσημες εικόνες-σκίτσα της νέας όγδοης γενιάς του δημοφιλούς μικρομεσαίου, επιβεβαιώνοντας τα περί «τεχνολογικής επανάστασης» σε ό,τι αφορά τον διαθέσιμο εξοπλισμό και την διαμόρφωση του εσωτερικού.

H VW επέλεξε έναν ανορθόδοξο τρόπο για τη «διαρροή» της πρώτης επίσημης εικόνας -έστω σκίτσου- της νέας γενιάς του VW Golf, τοποθετώντας δύο εικόνες του, μία από το εσωτερικό και μία από το εξωτερικό, στο κατά κανόνα πολυσέλιδο έντυπο που μοιράστηκε στην ετήσια συνέλευση μετόχων της για το 2019.

Ακόμα και έτσι ωστόσο, αυτά τα δύο σκίτσα αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής του διαχρονικού bestseller των Γερμανών που επιδιώκουν και για την όγδοη γενιά του το status του ορόσημου της κατηγορίας.

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από τα δύο σκίτσα, αυτό που αφορά το εξωτερικό επιβεβαιώνει τα όσα έχουν αφήσει να εννοηθούν οι εμφανίσεις του ως δοκιμαστικού πρωτότυπου, αποτυπώνοντας την πρόθεση της VW να συνεχίσει την συντηρητική εξελικτική λογική σε ότι αφορά την εμφάνισή του, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε ακρότητα που θα μπορούσε να διαταράξει τη σχέση του εμβληματικού μικρομεσαίου μοντέλου με το κοινό του.

Διαμετρικά αντίθετη δείχνει να είναι η λογική στην οποία υπακούει το εσωτερικό του μικρομεσαίου hatchback καθώς το νέο Golf δείχνει να έχει εγκαταλείψει σχεδόν εξολοκλήρου τους φυσικούς διακόπτες με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη οθόνη αφής συγκεντρώνει το σύνολο των λειτουργιών και συνοδεύεται από τον εξίσου πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Για την ακρίβεια, όσο επιτρέπει το σκίτσο, οι μοναδικοί διακόπτες που φαίνεται να εξακολουθεί να διαθέτει το Golf βρίσκονται ανάμεσα στους αεραγωγούς και προφανώς πρόκειται για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τους διακόπτες για το κλείδωμα θυρών και παραθύρων. Μια προσεκτική παρατήρηση κάτω από την κεντρική οθόνη αποκαλύπτει επίσης ότι ακόμα και τα χειριστήρια ελέγχου του κλιματισμού έχουν μετατραπεί σε αφής.

Χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεγαλύτερη  επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης smartphones ενώ διακρίνεται επίσης ο επιλογέας προφανώς αυτόματου κιβωτίου και ένας ακόμα διακόπτης που λογικά αντιστοιχεί στο χειρόφρενο.

Επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία της γυάλινης επιφάνειας στα αριστερά του ψηφιακού πίνακα οργάνων η οποία αν και δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς την χρήση της θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει συντομεύσεις λειτουργιών που χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός ή ακόμα και το κέντρο ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων, αντικαθιστώντας τους αντίστοιχους διακόπτες που η VW τοποθετεί παραδοσιακά χαμηλότερα στην ίδια πλευρά.

Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς αυτοκινητιστικά χαρακτηριστικά του όπως είναι ήδη γνωστό η όγδοη γενιά του Golf θα επενδύσει περισσότερο από ποτέ στην ήπια υβριδική τεχνολογία ενώ θα υπάρξουν επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις αλλά GNG. Αυτό που δεν πρόκειται να υπάρξει είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση καθώς αυτό το ρόλο θα αναλάβει το αντίστοιχου μεγέθους ID 3 το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όσο για το νέο Golf, αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της VW στο Wolfsburg τον Οκτώβριο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024