Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μωραίνει Κύριος…

Μωραίνει Κύριος…

Τώρα που ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι στρέφεται στην θεολογία, θα όφειλε να έχει υπόψη του το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Πρωθυπουργός συσκέπτεται με τους συνεργάτες και συμβούλους του και κάνει τα όποια βήματά του με κάποιον στοιχειώδη σχεδιασμό και για την επίτευξη κάποιου στόχου.

Με βάση αυτήν την υπόθεση μπορεί να φανταστεί κάποιος τι έχει συμβεί τις τελευταίες λίγες ημέρες και να αναρωτηθεί: τι σκέφτονταν στο Μαξίμου όταν έκαναν τους ιδιοφυείς σχεδιασμούς τους;

Στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας, έμπλεος θράσους και αυτοπεποίθησης, δεν ζήτησε απλώς την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά δήλωσε και βέβαιος ότι στις 26 Μαΐου θα λάβει και την εμπιστοσύνη του λαού.

Δύο ημέρες αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε μία συνέντευξη Τύπου ότι αν ο κ. Τσίπρας χάσει τις ευρωεκλογές, θα πρέπει το ίδιο βράδυ να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Και μία ημέρα αργότερα, ο σίγουρος κατά τα άλλα για την νίκη του Πρωθυπουργός ανέφερε στον Alpha ότι οι εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι μία «εικόνα δημοσκόπησης».

Σαν να λέει στον Μητσοτάκη «μην χαίρεσαι, δεν φεύγω» ή, πάντως, σαν να αναγνωρίζει ότι το πιθανότερο είναι να χάσει τις εκλογές, αλλά και ότι αυτό δεν θα έχει καμία σημασία. Ή ακόμη χειρότερα, σαν να μας ενημερώνει ότι δεν έγινε και τίποτε, σιγά την σημασία των ευρωεκλογών. Αλήθεια, και με τον αγώνα κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού τι γίνεται; Με τέτοια χαλαρότητα δεν φαίνονται και πολύ καλά τα πράγματα…

Κατά τον τρόπο αυτό και ασχέτως του πώς επιχειρούν να ερμηνεύσουν προκαταβολικά τα εκλογικά αποτελέσματα οι μηχανισμοί προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, φανερώνουν την αγωνία τους. Και αυτή δεν είναι άλλη από το εύρος της ήττας.

Πρόκειται για παιδαριώδες πολιτικό σφάλμα μία ομάδας η οποία κατά τα άλλα θεωρείται ντριμ τιμ της πολιτικής επικοινωνίας. Εχουν την αίσθηση ότι μπορεί να πιάσει κάποιο επιχείρημα που θα υποστηρίζει ότι εκείνος που έχει χάσει τις εκλογές, εν τέλει τις έχει κερδίσει αλλά δεν το αντιλαμβάνονται όλοι οι υπόλοιποι.

Είναι βεβαίως συνηθισμένοι σε τέτοιες απόπειρες, έχοντας αγνοήσει ένα 62% των πολιτών που τάχθηκαν υπέρ της καταστροφής που τους πρότειναν Τσίπρας και Βαρουφάκης πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτά όμως έγιναν παλιά.

Είναι εγκλωβισμένοι στις γυμνασιακές αντιλήψεις και πρακτικές τους, σύμφωνα με τις οποίες μία ήττα με τέσσερις, πέντε ή έξι μονάδες, δεν σημαίνει και τίποτε. Μόνο που έχουν μπερδευτεί και δεν ξέρουν πού ακριβώς να θέσουν το όριο της ήττας τους. Όλα μπορεί να διαψευσθούν ή να προκύψουν ακόμη χειρότερα και έπειτα δεν υπάρχει επιστροφή.

Είναι επιπλέον εγκλωβισμένοι σε μία ιδιότυπη άποψη, σύμφωνα με την οποία έχουν δυνατότητα να παραγγείλουν τους όρους της ήττας τους. Ότι αυτοί θα διαμορφωθούν κάπως, επειδή έτσι το επιθυμούν στο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου και ποιος ξέρει πού αλλού.

Τώρα που ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι στρέφεται στην θεολογία, θα όφειλε να έχει υπόψη του το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Και θα όφειλαν οι σύμβουλοί του να τον ενημερώσουν για κάτι. Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, όποιο και αν είναι, θα το έχουν διαμορφώσει οι πολίτες και όχι εκείνος. Όπως και όλα τα προηγούμενα κατά την περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας. Όπως και αν θέλει να το ερμηνεύσει ο ίδιος, καλό θα είναι να προσπαθήσει ώστε η ερμηνεία να συμπίπτει με εκείνη των πολιτών. Εστω και λίγο.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024