Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνισή ως πρωτοτύπου στην έκθεση της Φρανκφούρτης και τις επανεμφανίσεις του σε δύο διαφορετικές επίσης πρωτότυπες παραλλαγές στις εκθέσεις του Τόκυο και της Γενεύης , το αμιγώς ηλεκτροκίνητο city car της Honda απαλλάσσεται πλέον από το status του concept car και μεταπηδά σε αυτό της έκδοσης παραγωγής η οποία όπως αποκαλύπτει το πρώτο teaser των Ιαπώνων θα ονομάζεται Honda e.

Aν και η πρώτη αυτή εικόνα δεν αποκαλύπτει τίποτα για τη σχεδίασή του, σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις της ιαπωνικής φίρμας, η πρωτότυπη εκδοχή του που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αποτελούσε μια ακριβή αποτύπωση της παρεπόμενης έκδοσης παραγωγής καθώς επρόκειτο για μια κατά 95% ολοκληρωμένη εκδοχή του μοντέλου.

Honda e Prototype Concept

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, όπως έχει γίνει επίσης γνωστό το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Honda θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 200 χλμ. ενώ σύμφωνα με την υπόσχεση της ιαπωνικής φίρμας θα απαιτείται περίπου μισή ώρα για την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών κατά 80%.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Honda e θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εξολοκλήρου σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση ενώ όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων, και μια σπορ πρόταση.

Πλην του ηλεκτρικού city car η Honda προετοιμάζει ήδη επίσης την νέα γενιά του Jazz η οποία πλην της διαφορετικής προσέγγισης στη σχεδίασή του θα εντάξει στην γκάμα του και μια υβριδική έκδοση αντίστοιχης τεχνολογίας με το Honda CR- Hybrid.

Γράψτε το σχόλιό σας