Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Honda e  2020: Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό city car

Honda e 2020: Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό city car

H ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής του ηλεκτρικού city car με την μετά ρετρό σχεδίαση το οποίο αναμένεται ως έκδοση παραγωγής ως το τέλος της χρονιάς.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνισή ως πρωτοτύπου στην έκθεση της Φρανκφούρτης και τις επανεμφανίσεις του σε δύο διαφορετικές επίσης πρωτότυπες παραλλαγές στις εκθέσεις του Τόκυο και της Γενεύης , το αμιγώς ηλεκτροκίνητο city car της Honda απαλλάσσεται πλέον από το status του concept car και μεταπηδά σε αυτό της έκδοσης παραγωγής η οποία όπως αποκαλύπτει το πρώτο teaser των Ιαπώνων θα ονομάζεται Honda e.

Aν και η πρώτη αυτή εικόνα δεν αποκαλύπτει τίποτα για τη σχεδίασή του, σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις της ιαπωνικής φίρμας, η πρωτότυπη εκδοχή του που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αποτελούσε μια ακριβή αποτύπωση της παρεπόμενης έκδοσης παραγωγής καθώς επρόκειτο για μια κατά 95% ολοκληρωμένη εκδοχή του μοντέλου.

Honda e Prototype Concept

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, όπως έχει γίνει επίσης γνωστό το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Honda θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 200 χλμ. ενώ σύμφωνα με την υπόσχεση της ιαπωνικής φίρμας θα απαιτείται περίπου μισή ώρα για την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών κατά 80%.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Honda e θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εξολοκλήρου σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση ενώ όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων, και μια σπορ πρόταση.

Πλην του ηλεκτρικού city car η Honda προετοιμάζει ήδη επίσης την νέα γενιά του Jazz η οποία πλην της διαφορετικής προσέγγισης στη σχεδίασή του θα εντάξει στην γκάμα του και μια υβριδική έκδοση αντίστοιχης τεχνολογίας με το Honda CR- Hybrid.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024