Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα ποδοσφαίρου και ζωής

Μαθήματα ποδοσφαίρου και ζωής

Μαθήματα ποδοσφαίρου και ζωής από τον αείμνηστο Μπιλ Σάνκλι, που εξηγούν μέχρις ενός βαθμού και το χθεσινό «θαύμα» στο Άνφιλντ

Το ηθικό δίδαγμα της χθεσινοβραδινής θριαμβευτικής νίκης της Λίβερπουλ είναι ότι για να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή δε χρειάζονται απλώς ικανότητες, αλλά προπάντων αυτοπεποίθηση, προσήλωση στο στόχο, αδάμαστη θέληση και υψηλό φρόνημα.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι ηγέτης του αγγλικού συλλόγου εντός και εκτός γηπέδων είναι τα τελευταία τριάμισι χρόνια ένας άνθρωπος όπως ο Γιούργκεν Κλοπ, ένας καλλιεργημένος και πνευματώδης Γερμανός με αξιοπρέπεια, ταπεινότητα, καθαρό μυαλό και συναισθηματικό πλούτο.

Ο Κλοπ —και μαζί του ολόκληρη η τωρινή Λίβερπουλ— μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια του θρυλικού Μπιλ Σάνκλι (1913-1981), του σκωτσέζου προπονητή που έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία όχι μόνο για τα επιτεύγματα της δικής του Λίβερπουλ αλλά και για την ικανότητά του να εκφράζει με τον δικό του, πραγματικά μοναδικό τρόπο το πνεύμα των Κόκκινων, το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα μιας ολόκληρης πόλης.

Ιδού λιγοστά μαθήματα ποδοσφαίρου και ζωής από τον αείμνηστο Σάνκλι, που εξηγούν μέχρις ενός βαθμού και το χθεσινό «θαύμα» στο Άνφιλντ:

«Ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το μυαλό. Πρέπει να πιστέψεις ότι είσαι ο καλύτερος, και ακολούθως να διασφαλίσεις την υπεροχή σου αυτήν. Όσο ήμουν στο Άνφιλντ, λέγαμε πάντα ότι είχαμε τις δύο καλύτερες ομάδες στο Μέρσεϊσαϊντ, τη Λίβερπουλ και τους αναπληρωματικούς παίκτες της Λίβερπουλ».

«Μια ποδοσφαιρική ομάδα μοιάζει με ένα πιάνο. Χρειάζεσαι οκτώ άτομα για να το κουβαλήσουν και τρία άτομα που να μπορούν να παίξουν αυτό το αναθεματισμένο πράγμα».

«Πίεση είναι το να δουλεύεις σε ορυχείο. Πίεση είναι το να μην έχεις καθόλου δουλειά. Πίεση είναι το να προσπαθείς να αποφύγεις τον υποβιβασμό λαμβάνοντας ως αμοιβή 50 σελίνια τη βδομάδα. Πίεση δεν είναι το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Πρωτάθλημα ή ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτά είναι η ανταμοιβή, η επιβράβευση».

«Για να είναι ένας παίκτης ικανός να παίξει για τη Λίβερπουλ, πρέπει να είναι έτοιμος να διαπεράσει για χάρη μου έναν τοίχο και να συνεχίσει να αγωνίζεται χωρίς καμία διακοπή».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024