Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη διαδηλώτρια στην Αυστραλία - Προσπάθησε να σπάσει αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού

Συνελήφθη διαδηλώτρια στην Αυστραλία – Προσπάθησε να σπάσει αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού

Εικοσιπεντάχρονη διαδηλώτρια πλησίασε από πίσω και προσπάθησε να σπάσει ένα αυγό πάνω στο κεφάλι του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, του Σκοτ Μόρισον, κατά τη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 18ης Μαΐου, πριν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας

Εικοσιπεντάχρονη διαδηλώτρια πλησίασε από πίσω και προσπάθησε να σπάσει ένα αυγό πάνω στο κεφάλι του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, του Σκοτ Μόρισον, κατά τη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 18ης Μαΐου, πριν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Φρουροί όρμησαν μέσα σε δευτερόλεπτα στη νεαρή, που φόραγε σκούφο και κάζουαλ ρούχα, και την απομάκρυναν αμέσως.

«Έχουμε θέσει υπό κράτηση μια γυναίκα σε σχέση με ένα περιστατικό με τον πρωθυπουργό το πρωί», δήλωσε ο επιθεωρητής Σκοτ Ράσελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όλμπερι και πρόσθεσε ότι διενεργείται έρευνα για το συμβάν.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας.

«Το αυγό φαίνεται πως χτύπησε τον πρωθυπουργό στο κεφάλι», ανέφερε η αστυνομία της επαρχίας σε ανακοίνωσή της.

Ο Μόρισον εικονίζεται να τρίβει το κεφάλι του, αφού το αυγό — που δεν έσπασε — περνά ξυστά από το κεφάλι του, πριν να προσφέρει βοήθεια σε μια γυναίκα που έπεσε κάτω όταν η ασφάλεια επενέβη για να συλλάβει τη διαδηλώτρια, δείχνουν πλάνα που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες στην εκδήλωση.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, διαβεβαίωσε η αστυνομία.

«Θα αντισταθούμε ακλόνητοι στους τραμπουκισμούς, είτε πρόκειται για [ενέργειες] αυτών των θρασύδειλων ακτιβιστών που δεν σέβονται κανέναν, είτε πρόκειται για [ενέργειες] συνδικαλιστών», ανέφερε ο Μόρισον μέσω Twitter μετά το συμβάν.

Ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπιν Σόρτεν χαρακτήρισε την πράξη της νεαρής «απαράδεκτη» και έκανε λόγο για «αισχρή συμπεριφορά» από πλευράς της.

Η Σάλι ΜακΜάνους, επικεφαλής του Συμβουλίου Εργατικών Συνδικάτων της Αυστραλίας, επέκρινε από την πλευρά της τον Μόρισον διότι καταφέρθηκε εναντίον των συνδικαλιστών με αφορμή τη νεαρή με το αυγό.

«Μοιάζετε να μην έχετε κανέναν σεβασμό για την αλήθεια, ούτε κανέναν ενδοιασμό να κατηγορήσετε άδικα συμπολίτες σας. Δεν θα υποστηρίζαμε ποτέ τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε η ΜακΜάνους σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Στο Όλμπερι, στην εκλογική περιφέρεια όπου έκανε περιοδεία ο Σκοτ Μόρισον, φαβορί θεωρείται ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, καθώς οι ψηφοφόροι στις αγροτικές περιοχές μοιάζουν να εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα των Φιλελεύθερων.

Η νεαρή είπε σε δημοσιογράφους ότι η πράξη της «μιλάει από μόνη της», ενώ αναφέρθηκε στη νήσο Μάνους, στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπου η Αυστραλία διατηρεί κέντρα κράτησης προσφύγων εδώ και χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian.

Αυτό ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας στην Αυστραλία. Τον Μάρτιο, έφηβος έσπασε αυγό πάνω στο κεφάλι αμφιλεγόμενου ακροδεξιού βουλευτή που διατεινόταν πως για το μακελειό σε δύο τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (51 νεκροί· ένας αυστραλός ακροδεξιός δικάζεται το τρέχον διάστημα για τη σφαγή) φταίει η πολιτική της χώρας αυτής όσον αφορά τη μετανάστευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024