
Nicholas Egon: 22 τοπία για το Μουσείο Μπενάκη
Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου έως 20 Ιουλίου
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nicholasκαι η MattiEgonστέκονται αρωγοί στο έργο του Μουσείου Μπενάκη. Την άνοιξη του 2007, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «ONicholasEgonστην Ελλάδα» στο Μουσείο ΜπενάκηΕλληνικού Πολιτισμού, ο καλλιτέχνης προσέφερε προς πώληση κάποια από τα έργα της έκθεσης, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου. Το 2011 το ζεύγος Egonήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν άμεσα, με σημαντική οικονομική συμβολή, στην έκκληση του Άγγελου Δεληβορριά για την ολοκλήρωση των εργασιών στην Πινακοθήκη Γκίκα.
Τώρα, δύο χρόνια μετά την αποδημία του Nicholas, η Matti Egon προσφέρει στο Μουσείο Μπενάκη 22 τοπιογραφίες με την προϋπόθεση να πωληθούν προς όφελός του, αφήνοντας μάλιστα την επιλογή των έργων στο Μουσείο.
Κατά συνέπεια, 22 από τις ωραιότερα και αρτιότερα έργα του Nicholas Egon εκτίθενται στην Πινακοθήκη Γκίκα και δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει και πάλι την εξαιρετική του τεχνική και την ιδιαιτερότητα με την οποία προσέγγιζε το ελληνικό τοπίο.
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»




