Οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έχουν θέσει στόχο να διασφαλίσουν ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται σε όλο τον κόσμο.

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, μαζί με τη σύζυγό του, Αμάλ Κλούνεϊ, δικηγόρος με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεργάστηκαν με τη Microsoft μέσω του Ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη για μια νέα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα επιτήρησης της ποινικής δικαιοσύνης, αναφέρει το Digital Trends.

Το TrialWatch έχει σχεδιαστεί για να βοηθά εκπαιδευμένους εθελοντές να παρακολουθούν και να καταγράφουν δίκες που ενέχουν τον κίνδυνο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιθωριοποιημένων ομάδων και ανθρώπων.

«Ένας μεγάλος αριθμός χωρών επιτρέπει σε γυναίκες και κορίτσια να διώκονται δικαστικά για άμβλωση» δήλωσε ο Τζόρτ Κλούνεϊ όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στο κοινό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

«Σε μερικές χώρες, μπορείς να φυλακιστείς ή να θανατωθείς για κάποιον που αγαπάς» πρόσθεσε.

«Χωρίς σωστή απονομή δικαιοσύνης, δεν είναι δυνατό να διατηρηθούν οι εξουσίες. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, καμία ελευθερία λόγου, καμία ασφάλεια για τις μειονότητες. Γι’ αυτό ξεκινάμε σήμερα το TrialWatch. Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό» τόνισε από τη μεριά της η σύζυγός του, Αμάλ Κλούνεϊ.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο