Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργισμένος ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα βάζει με ξενοδοχεία πολυτελείας

Οργισμένος ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα βάζει με ξενοδοχεία πολυτελείας

Η κίνηση που έβγαλε εκτός εαυτού τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Εμφανώς οργισμένος ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους, που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο Deadline ο Τζόρτζ Κλούνεϊ ανέφερε τα ονόματα εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων σε Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, τη Γαλλία και Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα σε αυτά και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

«Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για τους ομοφυλόφιλους

Από τις 3 Απριλίου όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι είναι μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως.

«Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», επεσήμανε ο Κλούνεϊ, γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο. «Όμως μπορείς να ντροπιάσεις τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια», πρόσθεσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Αξίζει να σημειώθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο μποϊκοτάζ εναντίον των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι.

Το 2014 η Όπρα Γουόνφρεϊ και η Έλεν Ντετζενέρις στήριξαν μια αντίστοιχη δράση όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Εξαιτίας του μποϊκοτάζ τότε ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, σημείωσε ο Κλούνεϊ.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024