Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη στη Βουλή για τα... μάτια του Πολάκη - Οι υπερασπιστές και οι πολέμιοι του αψύ Σφακιανού  

Μάχη στη Βουλή για τα… μάτια του Πολάκη – Οι υπερασπιστές και οι πολέμιοι του αψύ Σφακιανού  

Γκρίνια, αμηχανία και αντιδράσεις ακόμη και εντός του κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να καλύψει  και να ταυτιστεί μέχρι τέλους με τον... αψύ Σφακιανό

Γκρίνια, αμηχανία και τριγμούς εντός του κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να καλύψει  και να ταυτιστεί μέχρι τέλους με τον… αψύ Σφακιανό καθώς όλο και περισσότερα στελέχη δεν βλέπουν με καλό «μάτι» τις νέες… παλικαριές του Παύλου Πολάκη,  ειδικά όταν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια από τα στελέχη μάλιστα, δεν διστάζουν να θέτουν – έστω και παρασκηνιακά – θέμα απομάκρυνσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πιστεύοντας ότι πλέον λειτουργεί ως βαρίδι για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές και με τις πράξεις του «λερώνει»  το… ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστερά.

Το λάθος – κατά πολλούς – του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο να υπερασπιστεί τις αθλιότητες Πολάκη σε σχέση με όσα είπε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο αλλά και να μετατρέψει για τα… μάτια του την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού που θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ψήφο εμπιστοσύνης, έχει φέρει σε αμηχανία πολλούς βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης.

Και αυτό, διότι θα πρέπει να υπερασπιστούν στη Βουλή τις ψευτομαγκιές του σφακιανού υπουργού ο οποίος, όπως απέδειξε, δεν διστάζει να τα βάλει με τους πάντες και να επιτεθεί ακόμη και σε άτομα με αναπηρία, μόνο και μόνο γιατί έκαναν χρήση διατάξεων των νόμων του κράτους και επειδή, έκαναν το λάθος να στρατευτούν πολιτικό στο αντίπαλο «στρατόπεδο».

Τις προηγούμενες ώρες, πλειάδα στελεχών, βουλευτών και υπουργών πήγαν κόντρα στη γραμμή Τσίπρα για κάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Την πρώτη ψυχρολουσία άλλωστε, την δέχτηκε ο πρωθυπουργός λίγο πριν ανέβει ο ίδιος στο βήμα της Βουλής προκειμένου να συνταχθεί με τις χυδαιότητες Πολάκη και να ενημερώσει τη ΝΔ ότι θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Από εκεί, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης διερμηνεύοντας όπως πίστευε τα αισθήματα των συναδέλφων του αναφέρθηκε στα όσα είχε πει ο Π. Πολάκης. «Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη» είχε πει ο κ. Φίλης για να συνεχίσει:

«Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον κ. Φίλη συντάχθηκαν και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματων, βουλευτές, υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την «Αριστερά του Πολάκη» στην οποία – όπως απεδείχθη δεν μπορεί να αντισταθεί ο πρωθυπουργός καθώς και κάποιοι άλλοι σκληροπυρηνικοί ΣΥΡΙΖαίοι που πριν από λίγο καιρό έκαναν πως δεν θυμόντουσαν τους νεκρούς της Marfin, όπως ο Γιώργος Κυρίτσης .

Πλήρη κάλυψη στις αθλιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας παρείχε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος δεν δίστασε να υψώσει  «ασπίδα» προστασίας στον Πολάκη.

 «Ο Πολάκης στην ουσία της τοποθέτησής του έχει δίκιο ,από εκεί και πέρα λόγω του στιλ του, της καταγωγής του κτλ κάπου χάνει το δίκιο του» είπε ο κ. Παπαδημούλης προσθέτοντας.  «Δεν πετώ όμως τον Πολάκη στα σκυλιά, ούτε τον δυιλίζω για να καταπιώ τον Αδωνι Γεωργιάδη» είχε αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

Κάτι παραπάνω από εμφανής, ωστόσο,  ήταν η ενόχληση για τη στάση του κ. Πολάκη απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο του υπουργού Υγείας Νίκου Ξανθού, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Στέλιου Κούλογλου και της Κωνσταντίνας Κούνεβας.

Η ενόχλησή τους δεν εστιάστηκε μόνο στις χυδαιότητες της πρώτης ανάρτησης στο facebook αλλά και στο γεγονός ότι δεν είχε το σθένος να ζητήσει συγνώμη, να ανακαλέσει και να παραδεχθεί το λάθος που έκανε.

Ο… πολακισμός στο στόχαστρο του Μητσοτάκη

Το θέμα θα επιστρέψει στο προσκήνιο καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη φέρνοντας τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών τους για την κάλυψη προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η τριήμερη μάχη στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει έναυσμα για την Πειραιώς προκειμένου να κλιμακώσει την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα σε ένα ευαίσθητο ζήτημα, που τον έχει φέρει σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η εικόνα του πρωθυπουργού έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα λόγω της ταύτισης με τον Πολάκη. Σε συνδυασμό, δε, και με άλλους λανθασμένους χειρισμούς που έχουν προκαλέσει την κατακραυγή (Μάτι, Μακεδονικό) το αποτέλεσμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέχει πολύ από το να αποτελεί το πάλαι ποτέ ατού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το επιτελείο της Πειραιώς, δεν είναι μόνο ότι έχει χάσει τη δημοφιλία του παρελθόντος, αλλά ότι για πρώτη φορά αμφισβητείται ακόμη και από στελέχη του κόμματός του για την πολιτική του κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει αβρόχοις ποσί το θέμα Πολάκη, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός εκπέμπει συγκεκριμένο μήνυμα για το ύφος και το ήθος της εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πάρει την απόφαση για κατάθεση πρότασης μομφής. «Δεν θα επιτρέψω να περάσει έτσι αυτή η χυδαιότητα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί κανονικότητα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε μιλώντας στους συνεργάτες του.

«Η απόλυτη ταύτισή του με τον κ. Πολάκη φανερώνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει προφανώς χάσει κάθε επαφή με το κοινό αίσθημα», λένε μετά τις τελευταίες εξελίξεις γαλάζια στελέχη. «Δεν έχει καταλάβει καν την ντροπή που ένιωσαν όλοι οι Ελληνες γι’ αυτή την αήθη επίθεση», προσθέτουν.

Υπό αυτό το κλίμα, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, πολλοί πιστεύουν ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον πρωθυπουργό. Όχι γιατί δεν θα υπερψηφιστεί, αλλά επειδή θα εμφανίζεται τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι υπουργοί – ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να μην το θέλουν – να υπερασπίζονται τις χυδαιότητες Πολάκη και επί της ουσίας να συντάσσονται με αυτές, μόνο και μόνο για να γαντζωθούν λίγο ακόμη στην εξουσία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024