Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για την 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για την 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Η κατάσταση της 8χρονης είναι σταθερή μετά τη χτεσινή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε.

Σταθερή είναι η κατάσταση της 8χρονης, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές Βοιωτίας ανήμερα του Πάσχα, κάτι που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους γιατρούς του νοσοκομείου παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν και πλέον περιμένουν από το παιδί να ανταποκριθεί μετά τη λεπτή χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε. Στο πλευρό της 8χρονης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς της, που αγωνιούν.

Το παιδί τους βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές, η αισιοδοξία μεγαλώνει.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σε δύο κατοικίες στα γειτονικά χωριά Θεσπιές και Λεοντάρι Βοιωτίας όπου υπήρχαν πασχαλινά γλέντια με ρίψη πυροβολισμών στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του σοβαρού τραυματισμού -το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα- 8χρονου κοριτσιού στο κεφάλι από «αδέσποτη» σφαίρα  την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ με βάση την σφαίρα μικρού διαμετρήματος που βρέθηκε σφηνωμένη στο κεφάλι του κοριτσιού κι από αναλύσεις του περιστατικού έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πυροβολισμοί δεν ρίχθηκαν από καραμπίνα, καλάσνικοφ και όπλο μεγαλου βεληνεκούς και η απόσταση από την οποία προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός ήταν συνεπώς μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Επιπλέον με βάση τη δομή του χώρου όπου σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν, έχουν εντοπίσει και την μοναδική κατεύθυνση από την οποία προήλθε η σφαίρα που χτύπησε το άτυχο κορίτσι με κλίση μερικών δεκάδων μοιρών χωρίς ευτυχώς μεγάλη κινητική ενέργεια.

Έτσι υπάρχουν υπόνοιες ότι η σφαίρα προήλθε από τις δύο προαναφερόμενες κατοικίες , όπου ήδη έχει υπάρξει αρχική έρευνα των αστυνομικών κι έχουν ληφθεί καταθέσεις .Χωρίς να έχουν βρεθεί κάλυκες όπλων ενώ υπήρξαν μερικές αναφορές ορισμένων παρευρισκομένων στα γλέντια-συνολικά περίπου 15-20 άτομα- ότι «δεν ρίχθηκαν πυροβολισμοί αλλά υπήρχε μόνο χρήση βεγγαλικών» .

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, βρέθηκαν φυσίγγια κυνηγετικών όπλων σε κάδους απορριμάτων ή σε άλλα σημεία. Γεγονός που αποτελεί ίσως δείγμα μιας πιθανής προσπάθειας απόκρυψης στοιχείων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές υπάρχει σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι από τους παρευρισκόμενους στα γλέντια είχαν άδειες οπλοφορίας, ήταν κυνηγοί κλπ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι το πόρισμα του βαλλιστικού ελέγχου, οι εγκληματολογικές αναλύσεις, τα δεδομένα φακέλων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κι οι καταθέσεις που αρχίζουν να συγκεντρώνονται θα οδηγήσουν σύντομα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024