Τάκης Μόσχος: H τελευταία του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι
Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.
Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που τον είχαν βυθίσει σε κώμα τους τελευταίους μήνες.
Η τελευταία θεατρική εμφάνιση του ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» το 2018, στην οποία ο Μόσχος υποδυόταν τον Πατέρα Λαυρέντιο.
Το μελοδραματικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο ζωντάνεψε στη σκηνή του ΔΗΠΕ θέατρο Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.
Ο «Αργύρης» της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» (1983) του Ν. Νικολαϊδη, ο «Ναπολέων Λαπαθιώτης» της ταινίας «Μετέωρο και Σκιά» (1985) του Τάκη Σπετσιώτη τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, μια ήσυχη ζωή όπως έλεγε, σκηνοθετώντας μια ερασιτεχνική ομάδα του νησιού. Είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα και τον εθισμό του στα ναρκωτικά τον οποίο εξάλλου είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει.
https://youtu.be/gKYrNzb28_Y
Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.
Ο γοητευτικός ηθοποιός επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σαν μοντέλο και στη συνέχεια πέρασε στη μεγάλη οθόνη στον «Αγγελο» (1982) του Γ. Κατακουζηνού, την πρώτη ελληνική ταινία που μίλησε για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα.
Ενας από τους τελευταίους ρόλους του Τ. Μόσχου στο κινηματογράφο ήταν στη ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014) του Ν. Τριανταφυλλίδη.
- «Ωρα μηδέν» για τα πατίνια – Όλο το σχέδιο
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακό φακέλωμα για κάθε ΑΦΜ
- Ryanair – Fraport: Η σύγκρουση για τις χρεώσεις και οι περικοπές δρομολογίων
- Η Κιμ Καρντάσιαν μετανιώνει την εμφάνιση της ως Μέριλιν Μονρόε
- Τι είναι το «sunset anxiety» και γιατί μας προκαλεί άγχος;
- Ποιός υποστηρίζει την Χεζμπολάχ να κρατήσει τα όπλα της;
- Oasis: Η πρώτη κοινή συνέντευξη των αδερφών Γκάλαχερ μετά από 25 χρόνια
- Τζιχάντ στην «αυλή» της Ευρώπης – Θα γίνει το Μάλι η πρώτη χώρα που κυβερνά η Αλ Κάιντα «με τη βούλα»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![ΗΠΑ: Πόσο πραγματικά στοιχίζει στην οικονομία ο πόλεμος στο Ιράν [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/OT_TRUMP_IRNA_EKEXEIRIA-300x300.png)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442