Ντόρτμουντ… τετέλεσται : Χάνει τον τίτλο, μετά την ήττα από τη Σάλκε
Ήττα - μαχαιριά για τη Ντόρτμουντ από τη Σάλκε με 4-2, η οποία πλέον ελπίζει σε... θαύμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Καλιγκιούρι, δύο αποβολές για την ομάδα του Φαβρ
Οριστικό… αντίο λέει στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ. Το ματς της 31ης αγωνιστικής στο Signal Iduna Park εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, καθώς ηττήθηκε με 2-4!
Ετσι παρέμεινε στους 69 βαθμούς και σε περίπτωση που την Κυριακή η Μπάγερν νικήσει στην έδρα της προτελευταίας Νυρεμβέργης θα ξεφύγει με 4 βαθμούς. Εν συνεχεία θα απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και έτσι η Ντόρτμουντ θα ελπίζει σε ένα… θαύμα για τη κατάκτηση του τίτλου.
Το ματς άρχισε πολύ καλά για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 14’ ο Μάριο Γκέτσε άνοιξε το σκορ για το 1-0.
Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική για τη Ντόρτμουντ. Μόλις 4 λεπτά αργότερα (18’) Ντάνιελ Καλιγκιούρι ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι, ενώ στο 28′ ο Σαλίφ Σανέ έβαλε μπροστά τη Σάλκε με 1-2!
Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Φαβρ, στο 60′ ήρθε η πρώτη αποβολή και στο 62′ έγινε και το 1-2 ξανά από τον Καλιγκιούρι.
Η… καταστροφή δεν είχε «φρένο» για τη Ντόρτμουντ που στο 65′ είδε και τον Μάριους Βόλφ να αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες!
Ο Αξελ Βίτσελ αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες των γηπεδούχων μειώνοντας σε 2-3, όμως μόλις δυο λεπτά αργότερα (86′) ο Εμπολό έκανε το 2-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σάλκε.
Ένα τρίποντο που έφερε τη Σάλκε στους 30 βαθμούς, απομακρύνοντάς την από τα σενάρια υποβιβασμού.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Για το ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, τις απουσίες της ομάδας του αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια, μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.