Στην αναγνώριση των πτωμάτων 31 ξένων υπηκόων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη σειρά βομβιστικών επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, έχουν προχωρήσει οι αρχές της Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής τα θύματα προέρχονται: Οκτώ από την Ινδία, έξι από τη Βρετανία, δύο από Τουρκία, δύο από Σαουδική Αραβία, δύο από Κίνα, ένα από Μπαγκλαντές, ένα από Γαλλία, ένα από Ιαπωνία, ένα από Ολλανδία, ένα από Πορτογαλία, ένα από Ισπανία, ενώ δύο διατηρούσαν αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, όπως και άλλοι δύο που ήταν υπήκοοι Αυστραλίας και Σρι Λάνκα.

Παράλληλα, ακόμη 14 αλλοδαποί αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Άλλοι δεκαεπτά υπήκοοι ξένων κρατών οι οποίοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις νοσηλεύονται στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο κι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας της Ασίας, πρόσθεσε το ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι τέθηκε σε λειτουργία μια ειδική τηλεφωνική γραμμή για να προσφέρεται βοήθεια στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.