Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυμπουρόπουλος για Πολάκη: Λυπάμαι για τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα

Κυμπουρόπουλος για Πολάκη: Λυπάμαι για τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι διορίστηκε στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ μετά από μια διαδικασία υπό κρίση. Σημείωσε ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Τη απάντησή του στην πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιτέθηκε, μέσω Facebook, κατά του κ. Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος εξέφρασε την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα υπερασπίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν, όποτε θέλουν.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, o «γαλάζιος» υποψήφιος για την ευρωβουλή τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση. Σημείωσε ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει πριν, η διάρκεια και το μετά.

Αργότερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας ότι «ο κ. Πολάκης είναι ένας πολίτης που κατέχει ένα αξίωμα, από την άλλη έχω εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μόνο και μόνο που με κοιτάνε στα μάτια και μου κρατάνε τα χέρια για να με βοηθήσουν, όταν αυτός ο κόσμος έχει μάθει την ορθή διαδικασία για να επικοινωνήσουμε με ακούει όμορφα και σωστά αυτό είναι το κέροδος, όλα τα υπόλοιπα είναι μια διαδικασία».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα είπε χαρακτηριστικά: «Ακούω την άποψη Πολάκη δεν ακούω τον υπουργο Πολάκη. Είναι η πολιτική είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ανόμοιες καταστάσεις με όμοιες συνθήκες. Είναι πολιτική για το τι ζωή θέλουμε. Είναι το πώς δίνεται η αντίληψη για το τι είναι αναπηρία. Η αναπηρία δεν είναι ένας ορισμός, είναι το πριν το κατά τη διάρκεια και το μετά» και συμπλήρωσε:

«Αυτή είναι η ζωή την απολαμβάνουμε, παίρνουμε τα μηνύματα. Είναι μια κατάσταση που ήρθε, θα διαχειριστεί και θα περάσει».
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι «για να φτάσει κάποιος άνθρωπος με αναπηρία στη θέση αυτή με τη δική μου βαρύτητα υπάρχουν πολλά που πρέπει να προηγηθούν. Δεν είναι απλό ή εύκολο, είναι η ζωή μου. Είναι ο ο τρόπος με τον οποίο έχω μάθει να ζω στην καθημερινότητά μου».

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης ο κ. Κυμπουρόπουλος επανέλαβε ότι έκανε χρήση του νόμου. «Έχω μια πορεία 34 ετών. Η πορεία μου έχει ευκολίες και δυσκολίες άλλες φορές λιγότερες και άλλες περισσότρες. Είμαι εδώ εδώ για να ακούσω, να μάθω και σιγά-σιγά να κάνω τα βήματα μέχρι τις 26 Μαΐου».

Η αήθης επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έχει ξεσηκώσει από εχθές «θύελλα» αντιδράσεων.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024