Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Ειρωνείες Γαβρόγλου σε ΝΔ και ΚΚΕ

Βουλή: Ειρωνείες Γαβρόγλου σε ΝΔ και ΚΚΕ

Με ειρωνείες απάντησε ο Κ. Γαβρόγλου στις ενστάσεις τις αντιπολίτευσης για τις fast track διαδικασίες με τις οποίες ήρθε στο κοινοβούλιο το ογκώδες ν/σ για την Παδεία. «Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι θρησκευόμενο», «να σας στείλουμε βοηθούς για την ανάγνωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπ. Παιδείας.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία που περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ..

Το νομοσχέδιο εισήχθη στη βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, προκαλώντας αρχικά την αντίδρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις fast track διαδικασίες που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για στραγγαλισμό του δημοκρατικού διαλόγου και την κάλεσε να φέρει τα νομοσχέδια ως… ψηφίσματα. Στη συνέχεια υπήρξε αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στραγγαλίζεται εδώ ο δημοκρατικός διάλογος και ευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα. Ίσως κι εμείς με την ανοχή μας έχουμε αφήσει κυβέρνηση να νομίζει ότι η Βουλή είναι παράρτημα της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία όμως», είπε ο κ. Τζαβάρας. Ο Γιώργος  Βαρεμένος απάντησε με ειρωνικό ύφος «εντάξει», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ: «Το εντάξει να το πείτε εκεί που νομίζετε ότι μπορείτε. Τη χάβρα των Συριζαίων δεν θα την ανεχτώ. Έχετε κάνει τη Βουλή λέσχη συζητήσεων και λέσχη παραγωγής ψηφισμάτων. Προτείνω αν θέλετε, με δημιουργική ερμηνεία του Κανονισμού να τα φέρνετε με τη μορφή ψηφισμάτων τα νομοσχέδια μαζί με τους πρόθυμους, για να μην υπάρχει η απάτη και αυταπάτη ότι γίνεται νομοθετική λειτουργία μες το Κοινοβούλιο».

Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο,  ο κ.Γαβρόγλου ειρωνεύτηκε και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας του ότι θα του έστελνε βοηθούς για την ανάγνωση του νομοσχεδίου που ήταν μεγάλο.

«Εδώ έχουμε μια αντιστροφή, αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα έφερναν με διαδικασία κατεπείγοντος, τα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση», είπε ο Θανάσης Παφίλης χαρακτηρίζοντας άθλιο και απαράδεκτο το νομοσχέδιο, το οποίο – όπως είπε- έρχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα.  «Όλα τα νομοσχέδια που αφορούν παιδεία έρχονται ή καλοκαίρι ή τέτοιες μέρες με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια», συμπλήρωσε καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει.

«Επειδή ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε  ότι είναι άθλιο επειδή έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα, δεν ήξερα ότι είναι  τόσο θρησκευόμενο το ΚΚΕ», απάντησε ειρωνευόμενος ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Τι λέτε τώρα. Δεν θα μας ειρωνεύεστε», φώναξε από τα έδρανα ο Θανάσης Παφίλης, ενώ ο υπουργός Παιδείας συνέχισε στους ίδιους τόνους λέγοντας ότι  μόνο με ειρωνεία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη θέση του ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτύρονταν από τα έδρανα για τον όγκο του 1.200 σελίδων νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν.

«Το πρόβλημα σας είναι ότι είναι μεγάλο; έπρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση», είπε ο κ. Γαβρόγλου συνεχίζοντας να ειρωνεύεται.

Αυτό προκάλεσε την άμεση απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη ότι η φράση Γαβρόγλου συνιστά προσβολή, με τον Βασίλη Κικίλια να προσθέτει ότι «είναι διαδικασία να μας λέει πάρτε βοηθούς; Πού νομίζετε ότι είστε;».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024