Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο εξεταστικό που θα ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά καθώς και οι ρυθμίσεις για τις συγχωνεύσεις πανεπιστήμιων και ΤΕΙ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο εξεταστικό που θα ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά καθώς και οι ρυθμίσεις για τις συγχωνεύσεις πανεπιστήμιων και ΤΕΙ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε στις 11 το πρωί ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Αρκετές διατάξεις του, πάντως, έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στην ανώτατη εκπαίδευση, όσο και στους μαθητές οι οποίοι δεν βλέπουν με «καλό μάτι» τις επικείμενες αλλαγές στο εξεταστικό ενώ θεωρούν κοροϊδία τα περί ελεύθερης πρόσβασης στα τμήματα χαμηλής ζήτησης που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι μαθητές μάλιστα, δίνουν «ραντεβού» για σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο εξεταστικό. «H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Γαβρόγλου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Φέρνουν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό τη Μεγάλη Δευτέρα!

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το Υπουργείο μας  έχει ζαλίσει για το πόσο καλό για τους μαθητές θα είναι αυτό το Νομοσχέδιο και ότι δεν πρέπει να αντιδράμε… Αφού είναι τόσο καλό για τους μαθητές…γιατί θέλουν να το ψηφίσουν στα κρυφά;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Μαθητών.

Η κυβέρνηση, προσθέτει το Συντονιστικό,  «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Για αυτό και μια ολόκληρη χρονιά, κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: «Το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!». Για αυτό και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που μας αφορά… με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο “φιλική” με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr