Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έργα για αποκατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας στην Ακρόπολη

Έργα για αποκατάσταση της αντικεραυνικής προστασίας στην Ακρόπολη

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεν διευκρινίζει πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα ούτε δίνει πληροφορίες για το εάν υπάρχει επί του παρόντος επαρκής αντικεραυνική προστασία στον λόφο

Εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της αντικεραυνικής εγκατάστασης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έχει δρομολογήσει το υπουργείο Πολιτισμού στον απόηχο του κεραυνού που έπεσε στον «ιερό βράχο» το απόγευμα της Τετάρτης, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεν διευκρινίζει πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα ούτε δίνει πληροφορίες για το εάν υπάρχει επί του παρόντος επαρκής αντικεραυνική προστασία στον λόφο.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι συνεχίζεται η αναλυτική καταγραφή των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ διατάχθηκε η επισκευή φυλακίων και εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων που υπέστησαν ζημιές.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των εργαζομένων που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η μία εκ των τραυματιών παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός της ημέρας, ενώ η δεύτερη θα παραμείνει νοσηλευόμενη και σήμερα.

Οι δύο τουρίστες που, επίσης, τραυματίστηκαν έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Τρομακτικές μαρτυρίες

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες της μιας αρχαιοφύλακος, καθώς και των δύο τουριστών που ήταν μπροστά όταν έπεσε ο κεραυνός.

«Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε «Κεραυνός» . Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο» ανέφεραν οι δύο τουρίστες στην κάμερα.

Οι τουρίστες αποκάλυψαν στην κάμερα πως μία από τους τραυματίες ήταν μέσα στα αίματα και είχε καμμένα μαλλιά.

«Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας Κινέζος. Είμαι καμένη», περιγράφει η μία από τις δύο τραυματισμένες αρχαιοφύλακες, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία, με οκτάμηνη σύμβαση. Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έδειξε και τα σημάδια στο σώμα της από το χτύπημα του κεραυνού και από τα θραύσματα που την χτύπησαν.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024