Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαν μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

Δηλαδή, συμπεριφέρονται ακριβώς όπως κάνουν αυτοί που έχουν απολύτως καταλάβει αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Γιατί μια ολόκληρη μυθολογία γκρεμίστηκε.

Η μυθολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεδίωξε να έχει σχέση με επιχειρηματίες.

Γιατί τώρα όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σχέσεις επεδίωξε να έχει με επιχειρηματίες και εξυπηρετήσεις τους ζητούσε.

Κι όποτε στράφηκε εναντίον τους δεν ήταν από κάποια «αριστερή θέση αρχής» αλλά επειδή οι επιχειρηματίες αυτοί δεν έκαναν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όλα τα χατίρια.

Αυτό δεν είναι το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», αυτό είναι ο εξευτελισμός μιας «αριστεράς» που το μόνο που την ένοιαζε όπως αποδεικνύεται ήταν να μπει στα σαλόνια της εξουσίας.

Και δεν είναι τυχαίο ότι μπορεί να παίζουν κασέτες τα κομματικά ΜΜΕ και να διαβάζει ο πρωθυπουργός τα σκονάκια με τις τζάμπα μαγκιές που του γράφει ο Καρτερός, ο κάποτε κομμουνιστής και νυν διερμηνέας στις συναντήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά για τις αποκαλύψεις σιωπούν.

Κουβέντα δεν έχουν πει να διαψεύσουν τις συναντήσεις και τα «αιτήματα» προς τον Μαρινάκη.

Όπως, δεν έχουν πει κουβέντα για το πώς βρέθηκε ο Κόκκαλης πρώτα να παίρνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα και τη χαριστική και προκλητική δυνατότητα να μεταφέρει το καζίνο και μετά να παίρνει ο γιoς του μια έδρα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ούτε έχουν εξηγήσει πώς έγινε και τα διάφορα πρόστιμα σε βάρος της ΣΕΚΑΠ τελικά διαγράφηκαν.

Ούτε γιατί από όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν με δημόσιο χρήμα προηγούνται αυτά που επιτρέπουν στον Μελισσανίδη να λέει «φτιάχνω γήπεδο».

Όπως δεν είπαν ποτέ ποια ήταν ακριβώς η συμφωνία που είχαν με τον Καλογρίτσα ή γιατί για ένα σημαντικό διάστημα προσέφεραν εξυπηρετήσεις στις εταιρείες του Λαυρεντιάδη και δεν απαντούν πειστικά ως προς το ρόλο «ταμία» που φαίνεται να είχε ο Πετσίτης.

Όπως δεν έχουν μιλήσει ποτέ πειστικά για το τι ακριβώς γίνεται με τις αμυντικές προμήθειες ή για τις διαρκείς καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλό είναι οι Συριζαίοι να επιδείξουν, έστω και τώρα, έναν αυτοπεριορισμό.

Η λογική του «πουλάω μαγκιά έναντι όλων» δεν είναι η καλύτερη όταν σε πιάνουν σε αλλεπάλληλες περιστάσεις «με τη γίδα στην πλάτη».

Γιατί τότε απλώς κάνεις τη θέση σου χειρότερη.

Σε κάποιες περιπτώσεις «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr