Βουλή: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
Στην Ολομέλεια του Σώματος, συζητείται η Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής για την διεκδίκησή τους από την ελληνική κυβέρνηση
Η ιστορική συνεδρίαση της Βουλής, η οποία θα λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκίνησε στην Ολομέλεια με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία μελών του Συμβουλίου Διεκδίκησης Αποζημιώσεων, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων, του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου, αντιστασιακών οργανώσεων, πρώην βουλευτών, πρεσβευτικών αρχών της Γερμανίας.
Στην Ολομέλεια του Σώματος, συζητείται η Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής για την διεκδίκησή τους από την ελληνική κυβέρνηση. Έπεται αυτής η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς την γερμανική κυβέρνηση.
Στην σημερινή συνεδρίαση θα πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Αυτή την ώρα στο βήμα διαδέχονται ο ένας τον άλλον οι εισηγητές των κομμάτων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, από το βήμα της Ολομέλειας παρουσίασε το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής με το οποίο έγινε η εδραίωση και η αποτίμηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν απαράγραπτες και ενεργές κι – όπως τονίζεται – ουδέποτε η Ελλάδα αποποιήθηκε των αξιώσεών της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Wet Hankies Antibacterial Extra Safe. Η αντιβακτηριδιακή προστασία που εμπιστεύεστε!
- «Γίνε ο γονιός που θέλεις να είσαι» – Δωρεάν βιωματικό εργαστήριο για γονείς από τον Δήμο Πειραιά
- «Παρακολουθεί την περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν ο Άρης Betsson» (pic)
- Τεστ αίματος μπορεί να δείξει την Πάρκινσον ακόμη και δεκαετίες πριν από τα συμπτώματα
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που βρισκόταν εν κινήσει
- Βαρύ πένθος για το Δήμο Φιλιατών-Έφυγε από την ζωή ο Δήμαρχος
- Βιολάντα: Στο μικροσκόπιο οι άδειες για τις δεξαμενές – Η υπογραφή του Παπαστεργίου και τι απαντά ο υπουργός
- Λεφτά με το τσουβάλι για την OpenAI – Όλοι θέλουν να επενδύσουν στο χρυσό παιδί της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442