Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Yaris 2021: Ανεπίσημη πρώτη με σπορ παραλλαγή

Toyota Yaris 2021: Ανεπίσημη πρώτη με σπορ παραλλαγή

Η νέα γενιά του Yaris δίνει για πρώτη φορά το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών προδίδοντας ορισμένες από τις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει μαζί της, με κυρίαρχη την μετάβαση σε νέα αρχιτεκτονική η οποία αναμένεται να βελτιώσει θεαματικά κάθε του παράμετρο.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά του δημοφιλέστατου ιαπωνικού supermini συνελήφθη για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό, προβάροντας στις «αφιλόξενες» στροφές του Nurburgring τις δεδομένα ριζικές αλλαγές που επιχειρεί να κρύψει κάτω από το σπορ καμουφλάζ και οι οποίες θα προκύψουν, πρωτίστως, από την μετάβασή του σε μια νέα αρχιτεκτονική, εν προκειμένω, την πολυχρηστική πλατφόρμα των Ιαπώνων TNGA, η οποία ήδη φιλοξενεί την πρόσφατη Corolla, αλλά και τα C-HR και Prius.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που αναμένεται να φέρει η αξιοποίηση της νέας αρχιτεκτονικής είναι η αύξηση της ευρυχωρίας του η οποία προδιαγράφεται σημαντική καθώς κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού εκτός από τις εξασφαλίσεις της νέας πλατφόρμας το Yaris δείχνει να έχει αυξήσει σημαντικά και το μήκος του μεταξονίου του.

Παρόλο που το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο δείχνει να «φορά» μια τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του ιαπωνικού supermini, εξίσου σημαντική προδιαγράφεται η σχεδιαστική διαφοροποίηση του ιαπωνικού μοντέλου που θα υπακούσει στα νεότερα αισθητικά πρότυπα της Toyota, προβάλλοντας ένα πιο αιχμηρό και σπορ ύφος.

Πλην των παραπάνω, ως απόρροια της νέας πλατφόρμας δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο πολλαπλασιασμός των υβριδικών εκδόσεων οι οποίες θα αυξηθούν χωρίς να αποκλείεται σε δεύτερο χρόνο το ιαπωνικό supermini να εντάξει στις επιλογές του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοση.

Πριν ωστόσο το Yaris αποκτήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διαθεσιμότητά του σε πληθώρα σπορ προδιαγραφών εκδόσεων όπως άλλωστε αποδεικνύει το συγκεκριμένο πρωτότυπο το οποίο, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ανήκει στην «συνομοταξία» των εκδόσεων GR, δηλαδή την σειρά εκδόσεων που τοποθετείται ανάμεσα στις ήπια αθλητικές εκδόσεις GR Sport και την κορυφαία με την υπογραφή GRMN.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση GR της νέας γενιάς του Yaris αναμένεται να κινηθεί στο φάσμα ισχύος των 140 ίππων και να επωφεληθεί από μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων σε πλαίσιο και σε ρυθμίσεις. Εκτός από την GR έκδοση, ακόμα πιο σκληροπυρηνική προδιαγράφεται και η κορυφαία έκδοση GRMN καθώς η δημοτικότητά της πρώτης της ενσάρκωσης, αναμένεται να ωθήσει την Toyota ακόμα πιο «μακριά» σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της.

Από πλευράς χρονοδιαγράμματος, η νέα γενιά του Yaris αναμένεται να δώσει μια πρώτη  γεύση από τα χαρακτηριστικά της από την έκθεση του Τόκιο, (24 Οκτωβρίου 2019) όπου θα παρουσιαστεί η εκδοχή που προορίζεται για τις αγορές της Ασίας. Σε κάθε περίπτωση η ευρωπαϊκή εκδοχή του αναμένεται να ακολουθήσει το 2020 καθώς θα συστηθεί από κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πιθανότατα από την έκθεση του Παρισιού που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2020.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024