Πλέον των 100 κιλών ελαφρύτερη προδιαγράφεται η νέα γενιά του γερμανικού supermini η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της έως το τέλος της χρονιάς, επωφελούμενη από ριζικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο.

Η Opel δημοσιοποιεί ορισμένα κομμάτια από το παζλ που θα συνθέσει τη νέα γενιά του supermini, μεταξύ των οποίων την πρώτη εικόνα του πλαισίου συνοδευόμενη από την υπόσχεση για τον περιορισμό του συνολικού βάρους κατά 10% σε σχέση με την σημερινή εκδοχή του με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε όρους αποδοτικότητας αλλά και οδικών χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η εξοικονόμηση βάρους θα προέλθει από κάθε παράμετρο της νέα γενιάς του γερμανικού supermini το οποίο θα επωφεληθεί από ένα νέο και ελαφρύτερο κατά 40 κιλά πλαίσιο, ενώ καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό του βάρους θα διαδραματίσει η νέα γενιά κινητήρων από αλουμίνιο οι οποίοι αναμένεται να συμβάλλουν στη συρρίκνωση του συνολικού βάρους κατά 15 κιλά.

Το νέο Opel Corsa F θα διαθέτει επίσης ελαφρύτερο κατά 2,4 κιλά καπό ενώ στην προσπάθεια περιορισμού του βάρους θα συνεισφέρουν και τα νέα και κατά 5,5 κιλά ελαφρύτερα καθίσματα.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω όπως αποκαλύπτει η Opel, η ελαφρύτερη έκδοση του γερμανικού supermini με μήκος τα 4,06 μέτρα δεν θα ξεπερνά τον ένα τόνο, σταματώντας στα 980 κιλά.

Πέρα από τις επίσημες συστάσεις που αφορούν το βάρος, όπως είναι ήδη γνωστό το νέο Opel Corsa θα έχει ως αφετηρία μια νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική του ομίλου PSA, η οποία έχει ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής μέσω της νέας γενιάς του Peugeot 508. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη ευρείας παραγωγής εκδοχή η οποία θα πλαισιώσει τις διαθέσιμες συμβατικές εκδόσεις του γερμανικού supermini.

H πρεμιέρα της νέας γενιάς του Opel Corsa αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr